Tako boste prepoznali, da obžaluje afero in vas še vedno ljubi

Tako boste prepoznali, da obžaluje afero in vas še vedno ljubi (foto: Profimedia) Profimedia
22. 6. 2021

V splošnem verjamemo, da se razmerja po prevari ne da obnoviti, a to ne drži čisto vedno. 

Bodite pozorni na znake, s katerimi vam bo partner povedal, da resnično obžaluje svoja dejanja in vas noče izgubiti. 

Takoj preneha z afero

Ni mu potrebno izbirati in ni v skušnjavi, da bi se ponovno znašel med rjuhami z nekom drugim. Noče vas izgubiti, zato vam da jasno vedeti, da je prekinil vse stike in vam morda celo ponudi, da lahko večkrat preverite telefonske klice ali sporočila. Misel, da bi ga za vedno zapustili, ga spravlja v obup. 

Prizna napako

Moški, ki se nima namena truditi za razmerje tudi po prevari, bo do konca zanikal svojo napako. Sploh pa o tem ne bo nikomur razlagal. Če partner prizna in obžaluje svoja dejanja, pa mu očitno ni vseeno. Še posebej če o tem pove tudi svojim najbližjim, potem so njegove namere zagotovo resnične in usmerjene v reševanje vajine zveze. 

Ne otepa se strokovne pomoči

Če ste za pogoj postavili srečanja s terapevtom za pare, bo vašo ponudbo sprejel brez premisleka in prerekanja. Zares bi naredil vse, da bi ostal z vami. Podobno se bo odzval tudi pri drugih predlogih, ki jih bosta sprejela pri reševanju zveze. 

Potrpežljivo si pridobiva vaše zaupanje

Ni postavil časovne omejitve, v kateri bi mu morali spet zaupati in ne pričakujte, da boste vse skupaj preboleli kar čez noč. Vsak dan znova vam skuša dokazati, da mu boste nekoč lahko spet zaupali in popolnoma razume, če ga večkrat vprašate, kam gre in s katerimi prijatelji bo preživel večer. 

Popolnoma se odpre

Zaveda se, da bosta karkoli lahko popravila le, če bo z vami popolnoma iskren. Nič več skrivanja, laganja, zavajanja ... Zato odgovarja na vsa vaša vprašanja in vam govori samo resnico, veliko pa pove tudi sam (npr. kaj je počel v službi, kje je bil popoldne, kakšne opravke je imel ...). Ničesar več vam ne zamolči.