Že imata naslednje navade? Čas je za prevetritev odnosa!

Že imata naslednje navade? Čas je za prevetritev odnosa! (foto: profimedia) profimedia
15. 1. 2021

Več skupnega časa prinese več ljubezni in več ... problemov. Če se zadnje čase več ali manj zgolj pritožujeta drug čez drugega, nujno potrebujeta prevetritev odnosa. 

Verjetno zadnje čase zaradi okoliščin preživita več časa skupaj, zato obstaja tudi več priložnosti za konflikt. Da bo vajina zveza cvetela in ne nazadovala, preverita, ali že imata katero od naslednjih navad, ki lahko naredi veliko spremembo: 

Pravično reševanje sporov

Tudi najsrečnejša razmerja imajo konflikte in zato je zelo pomembno, kako se jih lotita. Srečni pari so ozavestili dejstvo, da se skupaj borijo proti problemu in ne en proti drugemu. To lahko stvar precej spremeni. 

Ko nastopi ovira, se torej takoj usmerita k iskanju rešitve in dovolita, da vsak lahko pove svoje mnenje. 

Mimogrede, razmerja, v katerih sporov skoraj da ni, se končajo precej hitro. 

Izraziti svoje potrebe

Tako lahko je misliti, da partner enostavno ve, česa si želite in kako si počutite. Torej kadar ste slabe volje, še nalašč stopnjuje vašo jezo? Nikakor. 

Naj vas soočimo z resnico: sami ste krivi, če ne dobite pozornosti, ko si je želite, dotikov, poslušalca, ali nekaj minut samo zase. Če je vse to samo v vaši glavi, partner ne more vedeti, kaj potrebujete, pa naj bosta skupaj že 20 let. Uporabite besede in mu povejte, kaj mislite, občutite, kaj potrebujete v določenem trenutku. 

Mesečno, tedensko in dnevno je razmerje na prvem mestu

In to nikakor ni sebično. 

Hitro boste opazili, da trdno razmerje zahteva veliko dela in to vsekakor ni slabo. Razmerja nam pomagajo rasti in nas lahko spremenijo v boljšega, manj sebičnega človeka, ki se zna prilagajati, se uri v potrpežljivosti, ceni lepe trenutke bolj kot materialne dobrine ... 

Splača se torej vsak dan, vsak teden in vsak mesec vložiti delo v odnos. 

Hvaležnost
  • Hvala, ker si me danes poslušal/a.
  • Hvala za prečudovit izlet. 
  • Hvala, ker mi vsak dan skuhaš kosilo.
  • Hvala, ker si namesto mene pospravil/a posodo. 

Kdaj ste nazadnje izrekli kaj podobnega? Srečni pari so hvaležni za majhne in velike stvari ter to redno izrazijo. Kako boste partnerju povedali, da ste mu hvaležni, pa je na vas. Seveda veliko pomenijo že besede, objem in poljub, najdite pa tudi nekaj, česar je partner vedno vesel. Mogoče ga razvedri romantična večerja, ki si jo malokrat privoščita, ročno izdelano darilce, kopel ...