Teh stvari partner, ki vara, nikoli ne prizna

Teh stvari partner, ki vara, nikoli ne prizna (foto: Profimedia) Profimedia
24. 6. 2021

Kaj se dogaja na drugi strani - strani tistega, ki je varal?

Če ste v razmerju že doživeli, da vas je partner varal, zagotovo ni hotel, da veste naslednje ... 

V celoti se zaveda svojih dejanj in izdaje. Poskusi zanikanja, "pojasnjevanja", kaj naj bi se zares zgodilo in preusmerjanje teme so zgolj poskusi prikrivanja napake. Kljub temu da ste odkrili prevaro, ne želi, da bi zanjo vedeli. 

Zgodilo se je več, kot prizna. Daje vam zavajajoča pojasnila, kot so, "zgodilo se je samo enkrat", "bilo je le nekaj sporočil", "dobila sva se na pijači" ... Navrže nekaj dodatnih informacij, ki naj bi vas zaustavile pred iskanjem resnice. 

Všeč mu je bilo imeti moč v razmerju. Pri prevari gre med drugim za občutek moči - tisti, ki vara, lahko vpliva na potek dogodkov (prekine razmerje, ga nadaljuje ali prizna). Moč zasvoji in zastrupi misli. 

Telefon je dokaz krivde. Tega se zaveda, zato vas obtožuje, da ga nadzorujete, če želite pogledati na njegov telefon. Po novem ne smete preveriti niti, koliko je ura, kaj šele, da bi storili kaj drugega. Hitro bi lahko naleteli na seksi sporočila, ki niso bila namenjena vam ...

Trudi se vse zvaliti na vas. In to zavedno. Zato vas obtožuje, da ste sami krivi, ker se mu ne posvečate dovolj, za vajine težave v odnosu, ker preveč delate ... Katerikoli razlog bo dober. 

Želi, da nehate jokati in tečnariti zaradi prevare. Če partner nima potrpljenja za vaša vprašanja in izražanje bolečine, se nima namena truditi, da bi morda skupaj to lahko prebrodila. Oprosti je največ, kar zmore storiti in ne razume, zakaj to ni dovolj. 

Verjetno ni bilo zadnjič. Obljubil je, da se ne bo zgodilo nikoli več. In mogoče tako misli, ampak občutek adrenalina, ki ga spremlja vsakokrat, ko stori nekaj prepovedanega, je preveč omamen. Ali pa tako pravi samo zato, da vas zadovolji in bo obljubo držal le do naslednje srede, ko jo spet sreča v službi. 

Zavestno se je odločil, da bo to naredil. Ni bilo ponesreči, kot trdi. Kdaj ste nazadnje sami slučajno odšli na zmenek ali v posteljo z nekom? Prav tako natanko ve, zakaj vas je prevaral, pa če to prizna ali ne.

Povzeto po huffingtonpost.ca

Preverite tudi Tega se ne smete sramovati: 15 načinov, kako se žensko telo spreminja z leti ali pa Preverite, kako zreli ste v resnici