TO so opozorilni znaki, da ste v razmerju z manipulatorjem!

TO so opozorilni znaki, da ste v razmerju z manipulatorjem! (foto: Profimedia) Profimedia
4. 2. 2022

Bodite pozorni na te znake, ki nakazujejo, da vas partner manipulira.

Čustveno nasilje

Partner morda ni fizično nasilen, je pa nasilen verbalno. Morda kriči na vas, kadar je jezen ali pa se samo obnaša kot, da ste manjvredni. Vsekakor je to zelo velik opozorilni znak, ki ga ne smete ignorirati.

Vaše opravičevanje

Opazite, da ste po prepiru vedno vi tisti, ki se opravičujete? Manipulatorji so pravi mojstri v zvračanju krivde, zato se hitro lahko ujamete v krogu, ko ste vi dežurni krivec..

Vaš trud

Poleg tega ste vi vedno tisti, ki se trudite. Vi delate plane, organizirate zmenke, komunicirate, kličete in dajete pobudo za skupno preživljanje časa. Druga oseba pa ne naredi nič in se niti ne potrudi, da bi preživela čas z vami.

Nezanesljivost

Manipulatorji so tudi izjemno nezanesljivi, saj bodo na koncu vedno naredili tako, kakor je najboljše zanje. Ne držijo se dogovorov in načrtov. Pogosto si premislijo in naredijo drugače, kakor so na začetku obljubili.

Potreba po kontroli

Partner ima potrebo po tem, da vas kontrolira. Neprestano želi vedeti, kje ste, kaj počnete in s kom ste. Če mu ne odgovorite ali se mu ne javite, sledi slaba volja in prepir.

Sprememba je nemogoča

Vsakič, ko želite izraziti, da vas nekaj moti, partner ni pripravljen poslušati. Ne želi se spremeniti in vam morda celo očita, da bi ga mogli sprejeti takšnega, kakršen je. Možno pa je tudi, da vam obljubi, da se bo spremenil, a se hkrati tega ne drži.

Če opazite, da ste v toksičnem razmerju z manipulatorjem, se osredotočite nase. Vprašajte se, zakaj sploh ste v takem odnosu in kaj lahko naredite, da se vaše življenje izboljša. Začnite z delom na sebi in opustite vse odnose, ki vam škodijo.

Vir: YourTango