TO so pokazatelji, da zapravljate čas za NAPAČNO razmerje

TO so pokazatelji, da zapravljate čas za NAPAČNO razmerje (foto: profimedia) profimedia
20. 3. 2023

Nihče ne želi slišati, da za osebo, s katero je v partnerskem odnosu zapravlja svoj čas. Še zlasti je temu tako, če je v odnosu že nekaj let. Toda skupna leta niso zagotovilo, da je odnos tudi kakovosten. 

Kateri pokazatelji, da razmerje ni (več) pravo za vas?

V odnosu se počutite osamljeni

Če ste v partnerskem odnosu z nekom, ki ne izpolnjuje vaših potreb, bodisi v smislu komunikacije, naklonjenosti, pozornosti ali česa drugega, se lahko v odnosu počutite osamljeni. Morda je tovrstna dinamika v odnosu zaradi nekompatibilnosti, zato ker si nista več toliko naklonjena ali pa razlog tiči kje drugje. Pri tem morate biti iskreni do sebe in si priznati, če je mogoče tovrstno vedenje spremeniti ali pa je boljše, da greste naprej in sčasoma najdete primernejšega partnerja.  

Niste povsem iskreni

Ali s svojim partnerjem delite tisto, kar vam leži na duši, pa četudi je še tako »noro« in posebno? Če teh stvari ne morete deliti, ker niste sprejeti takšni kot ste, vas lahko na dolgi rok to še bolj obremeni in onesreči.

Ste brez partnerjeve podpore

Kakovostne zveze so kvalitetne ravno zaradi partnerske podpore, ki je prisotna, ko gre za uresničevanje ciljev, dobre trenutke in tudi, ko gresta skozi slabše čase. Če se to ne dogaja in vam ne stoji ob strani, potem zamujate priložnost za razmerje, ki si ga želite.

V odnosu ni zaupanja

Morda ste v obstoječem razmerju že bili prevarani ali pa vam partner s svojimi dejanji in obnašanjem zgolj daje občutek sumničavosti. Ne glede na to, kako je, je pomembno, da prisluhnete temu občutku. Če ne boste zaupali svojemu partnerju, boste vedno pričakovali, da se bo zgodilo nekaj slabega.

Vajini cilji so povsem različni

Čeprav bosta s partnerjem vedno imela svoje individualne sanje in cilje, pomaga, če so vajini cilji v isti smeri.  Če temu ni tako in vaš partner vedno daje prednost svojim ciljem namesto vašim, se lahko zgodi, da bodo vaši cilji ostali v ozadju.

Nenehno se prepirata

Čeprav je nekaj prepirov lahko zdravih za razmerje, če se konstruktivno razrešijo, je povsem drugače, če je vajin partnerski odnos neprestano vojno bojišče. Nenehno verbalno spopadanje med seboj zaradi takšnih in drugačnih težav, vas lahko čustveno zelo obremeni.

Več časa kot s partnerjem, preživite z drugimi ljudmi

Morda se počutite dolgočasno in v vas tli želja po zabavnih stvareh in druženju z drugimi ljudmi. To se lahko dogaja zato, ker vam razmerje ne daje pravih občutkov. Te želje so običajno znaki vašega telesa, da morate živeti bolj radosti polno življenje.

Prihodnost s partnerjem vas navda z negotovostjo

Se vam, ko razmišljate o prihodnosti s partnerjem, v trebuhu pojavi prijetno vznemirjenje in radost ali napad panike? Če je slednje, je to jasen znak, da na razmerje s partnerjem gledate kot na težavo in ne na nekaj radostnega, kar pa je dejansko čar lepe partnerske zveze. 

Prisluhnite tudi aktivni podkastu: