TO so znaki, da še niste pripravljeni na razmerje

TO so znaki, da še niste pripravljeni na razmerje (foto: Profimedia) Profimedia
29. 5. 2022

Se sprašujete, zakaj so vaša razmerja neuspešna? Morda nanje niste še pripravljeni. Preverite, kateri so znaki, da niste pripravljeni na resno zvezo.

Privlačijo vas ljudje, ki so za vas toksični

Nekako vedno pristanete z napačnim partnerjem, ki ni pravi za vas. Sprašujete se, zakaj vedno izbirate "napačne" ljudi in ne razumete, kako taki vedno najdejo vas. V resnici pa podzavestno želite sabotirati svoja razmerja, zato že v začetku izbirate partnerja, ki ni primeren za vas.

Ko ste samski, ste nesrečni

Vašo srečo definira vaš status razmerja. Kadar ste samski, se počutite, kot, da vam nekaj manjka. Zavidate prijateljem, ki so v srečnih razmerjih in se izogibate druženjem s pari. Verjamete, da boste srečni šele takrat, ko spoznate pravo osebo, ki bo zapolnila vašo praznino.

Mislite, da lahko partnerja rešite

Vaš partner ima, kot vsak človek, svoje travme, komplekse in slabe izkušnje. Vi verjamete, da ga lahko "popravite", izboljšate in spremenite. A dejstvo je, da si vsak človek lahko pomaga samo sam. Vi ste lahko samo opora in spodbuda, ne morete pa biti rešitelj.

Stvari jemljete preveč osebno

Vsako dejanje, ki ga partner naredi vzamete osebno in dojemate napad proti vam. Če se denimo partner dobi s prijatelji, vi razmišljate o tem, zakaj ne želi preživeti časa z vami. Tako vedenje nakazuje na to, da imate nerazčiščene travme iz preteklosti, zaradi česar ne zmorete na človeka gledati objektivno.

Če opazite te znake pri sebi, pomeni, da je potrebnega še nekaj dela na sebi, preden se spustite v odraslo, zrelo razmerje. Osredotočite se nase, razrešite svoje težave in se vzljubite. Takrat boste ob pravem času spoznali pravega človeka, s katerim se boste podali na življenjsko pot.