To so znaki, ki kažejo, da razmerje ne bo trajalo večno

To so znaki, ki kažejo, da razmerje ne bo trajalo večno (foto: profimedia) profimedia
4. 9. 2019

Če v odnosu s partnerjem opažate naslednje znake, je čas, da naredita spremembo, ali pa vajino razmerje ne bo trajalo dolgo. 

 

Ne opustita zamer

V vsakem zdravem razmerju so prisotni spori, to je povsem normalno. Pomembno pa je, kako jih rešujeta: iščeta rešitev, ki bo ustrezala obema ali se obtožujeta in gojita zamere še dolgo potem, ko je spor že mimo? Slednje vama preprečuje, da bi živela v sedanjosti in se premaknila naprej. Če bosta nenehno ponavljala stvari iz preteklosti, je le vprašanje časa, kdaj bo kdo od vaju obupal in hotel končati odnos. 

Ljubosumje in težave z zaupanjem

Vznemirja vas dejstvo, da je v partnerjevi družbi tudi nekaj prijateljev nasprotnega spola in nikoli ne morete biti povsem sproščeni, ko se z družbo odpravi na izlet. Ali pa je situacija obratna in partner stalno preverja, kje ste, s kom ste, kaj počnete … Večkrat vas vpraša, ali se spogledujete s trenerjem za vadbo in vam ne verjame povsem, ko zatrdite, da ste zvesti le njemu. 

Partnerja bi si morala brezpogojno zaupati, saj je to eden od temeljev razmerja. Če je zaupanje med vama krhko, se bo slej ko prej vse porušilo. Enako velja za ljubosumje - ves čas vas polni z negativno energijo, zato bo prišlo do točke, ko boste hoteli prekiniti odnos zaradi slabega občutka ali mišljenja, da vas bo v nasprotnem primeru partner prevaral in se bo končalo še slabše. 

Slabi odnosi z družino in prijatelji

Nujno je, da partnerja vzdržujeta odnose tudi izven razmerja, torej z družino in prijatelji. Razumljivo je, da želita na začetku razmerja nekaj več časa preživeti skupaj, a se morata potem vrniti v stare tirnice in ohraniti druženja s prijatelji ter družinska kosila. V nasprotnem primeru se bosta hitro začela prepirati zaradi malenkosti in nepomembnih stvari, in ko bosta potrebovala nasvet prijatelja, se bosta naenkrat zavedala, da jih nimata več prav dosti. 

Nenehno se kritizirata

Ni vam všeč, kako partner vozi in se oblači, on pa se stalno pritožuje nad vašimi kuharskimi podvigi. Ne veste, kdaj sta si nazadnje podelila kompliment in se skušala zapeljevati kot na prvih zmenkih. Verjetno ni potrebno posebej povdarjati, da bosta zdržala le določeno število kritik, preden bosta ugotovila, da nista za skupaj. Ponovno morata ugotoviti, kako lahko ugodita drug drugemu in kaj je zares pomembno. Veliko stvari, ki jih vsak dan kritizirata, pravzaprav ne odločajo o ničemer pomembnem.