(Trapaste) stvari, ki jih morata preizkusiti s partnerjem

(Trapaste) stvari, ki jih morata preizkusiti s partnerjem (foto: Profimedia) Profimedia
20. 5. 2017

Če sta par postala pred kratkim, ali če sta skupaj že precej dolgo, vedno obstajajo stvari, ki jih morata nujno preizkusiti oba. Nekatere so trapaste in ob drugih vam bo neskončno nerodno, ampak ravno to je bistveno.

Preizkusite hobije drug drugega

Ne naredite jih za svoje, le preizkusite se v stvareh, v katerih uživa vaš partner. Morda vam tudi potem še vedno ne bodo všeč, a dajte jim vsaj eno priložnost. To vam bo pomagalo razumeti in videti boljšo polovico v povsem novi luči. Če sta konjičke en drugega že preizkusila, skupaj najdita novega.

Odpravita se na potovanje z avtom

Ne z letalom, vlakom in ladjo, ampak kar z avtom. Potovanje je lahko tudi krajše, ali pa se pri vožnji menjajta. Nikoli osebe zares ne spoznaš, dokler z njo ne obtičiš nekaj ur v avtomobilu. Imata tudi možnost za dolge, globoke pogovore, obujanje spominov, ki vaju spravijo v smeh, razreševanje težav, ki se jim izogibata ...

Preberite: 7 situacij, v katerih zares spoznamo ljudi

Sestavljajta

Sestavljanke so odlična vaja. Če nista ravno oboževalca teh, sestavita zapleten komplet lego kock ali druge igre, ki temeljijo na grajenju ter sestavljanju.

Kuhajta in jejta skupaj

Seveda ima vsak svoje obveznost ali pa morda še ne živita skupaj, vendar skušajta vsaj en obrok v dnevu pripraviti in pojesti skupaj. Brez telefona ob sebi ali drugih motenj.

Če zares ne gre, izberita en dan v tednu, ko si bosta vedno vzela čas za skupno večerjo ali kosilo. To pomeni, da takrat ne boste načrtovali drugih stvari, in če vam je lažje, to napišite v svoj koledar z obveznostmi. Jesta lahko v restavraciji ali doma, važno je le, da obrok ni na kavni mizici v dnevni sobi med spremljanjem novih delov nadaljevanke.

Uživajta v tišini

To ne pomeni, da morata večerni film pogledati v tišini, ampak da ne čutita potrebe po zapolnjevanju tihih trenutkov. Uživajta en ob drugem, tudi če le sedita skupaj na kavču. Najboljša razmerja, tako romantična kot platonska, ne poznajo neprijetne tišine.

Opazite podrobnosti

Zahvalite se partnerju, ker je namesto vas pomil posodo, presenetite ga s poljubom, ker danes izgleda še posebej privlačno in naj jutranja kava, ki vam jo postreže, ne bo samoumevna. Komunikacija je ključna za dobro razmerje, in če vama služba ne dopušča, da zjutraj skupaj pozajtrkujeta, si pustita »staromodno« sporočilce. Iz tega je narejena romantika.

Naredita nekaj spontanega

Nenačrtovane stvari, o katerih ne veste ničesar, od vas zahtevajo zaupanje v sorodno dušo. Tudi če ne marate presenečenj, kdaj naredite izjemo in se prepustite toku. Zaupate partnerju, da lahko pripravi izlet, ki vam bo všeč in boste v njem uživali? Potem to tudi zares pokažite. Lahko se celo dogovorita, da bosta enkrat mesečno presenetila drug drugega. Prisiljena bosta v izvirnost in raziskovanje partnerjevih želj in stvari, ki so mu všeč.

Naj vaju ujame dež

Verjetno ne bo treba dolgo čakati, preden vaju spet ujame dež in pri sebi nimata dežnika. Ne tecita pod streho, ampak se skupaj sprehodita po dežju. Uživajta v kapljicah in se smejta en drugemu, ker z mokrimi lasmi izgledata zares smešno. Oblačila se bodo poslušala, ostal pa bo lep spomin.

Berita drug drugemu

Odlična ideja za knjižne molje, ki bi radi vsebino knjge delili z vsemi. Ker je toliko boljša od filma, kajne? Izberita knjigo (za začetek ne predolgo), ki jo bosta prebrala skupaj. Lahko se pri branju izmenjujeta, izgovor ni niti čas. Počnita to zjutraj med zajtrkom, zvečer preden zaspita, v avtu ... Morda se bo sprva zdelo čudno in trapasto, kasneje pa vama bo priraslo k srcu.

Za konec si oglejte nekaj nasvetov za zmenke od izkušenih natakarjev:

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri