Vaje za boljši seks

Vaje za boljši seks (foto: Eric Ray Davidson) Eric Ray Davidson
14. 12. 2012

Seks je lahko še boljši, če napenjate mišice še kje drugje kot le v spalnici. Z ustrezno telovadbo povečajte svojo vzdržljivost in standardni "ven in noter" spremenite v ples na vodi - no, na postelji. Torej - s pravimi vajami do pravih mišic in pravih užitkov.

1. Potegnite ga vase

Če bi bil seks inteligenčni test, bi v njem gotovo našli tole: povešen moški trebuh se zdi ženski privlačen kot ...

  • a) bucika balonu,
  • b) abstraktna risba s ključem na karoseriji lastnika novega jaguarja,
  • c) neprivezan doberman poštarju,
  • d) vse zgoraj našteto (pravilen odgovor).

Vaja, ki vam bo pomagala spraviti trebuh na pravo mesto, je klečeči vakuum. Vaja okrepi trebušno mišico, ki leži najgloblje (transversus abdominis), kar vam omogoči, da penis potisnete globlje (ker povleče salo nazaj in s tem podaljša vaše orodje).

  • Na vse štiri

Pokleknite in se oprite na roke. Izdihnite in potegnite trebuh noter.

Hkrati izvajajte Keglove vaje (ženske jih dobro poznajo): napnite medenične mišice, kot bi hoteli zadržati curek sredi uriniranja. Zadržite od 10 do 60 sekund. Vajo ponovite 10-krat ali stiskajte mišice približno pet minut.

Zdaj ste nared za položaj: ona zgoraj

Namig: med ženskami najbolj priljubljen položaj lahko izvajate tudi med spanjem (seveda le, če spite na hrbtu). Z večjim nadzorom trebušnih mišic se ga lahko lotite tudi dejavneje: pokleknite, ona pa naj vas zajaha od spredaj.

2. Sprostite se

Ni vam treba postati odvisnik od joge in izvajati špage, toda kljub temu poskusite biti čim bolj prožni in razgibani.

Večina moških ima napete kolčne upogibalke, mišice na prednji strani medenice. Napetost kjerkoli blizu medenice pa dobesedno ovira vaš osebni slog. Z raztezanjem kolčnih upogibalk kleče (na naslednji strani) se spopadete s to težavo.

Zdaj ste nared za položaj: od zadaj, a malo drugače

Seks z vstopom pri zadnjih vratih je navadno prijetnejši za moške kot ženske, razen če si ona medtem brezupno ne želi gledati nadaljevanke Seks v mestu.

Poženite v gibanje tudi roke, sezite po njenem telesu tam, kjer je pri tem položaju teže dosegljivo. S tem si boste prislužili dodatne točke in se potegovali za naziv "pozoren moški", poleg tega pa še vedno uživali v fantastičnem razgledu.

3. Dajte si jo na ramena

Potisk s prsi s 150 kilogrami uteži se sliši odlično, toda zato ne boste nič boljši v postelji. Nekaterim ključnim mišičnim skupinam morate zagotoviti več moči in stabilnosti.

S potiskom nad glavo z nagibom (na desni) razvijate rame in triceps, poleg tega vam omogoči, da se z drago lahko poigrate z obrazom povsem od blizu. Izboljšate si tudi ravnotežje mišic križnega dela hrbta, ki nadzorujejo obračanje kolkov.

Zdaj ste nared za položaj: obvladujem situacijo

Najbrž se vam ne dogaja pogosto, da bi kateri od sotrpinov v telovadnici vaše mišice pokomentiral takole: "Vidim, da imate blazno močne roke. Vas žena kdaj prosi, da ji zavežete oči, jo zgrabite za roke, potisnete na posteljo in dobro obdelate?"

Morda niste nikoli pomislili na to, a ženskam včasih ugaja občutek nemoči. Če je tudi vaša takšna (preden se lotite izpolnjevanja njene želje, jo pripravite do tega, da svojo izjavo napiše in podpiše, da ne bo to kdaj razlog za ločitev), jo zgrabite za roke in tiščite ob posteljo, medtem ko prodirate vanjo. Ukleščena v vašem prijemu bo tako nemočna.

4. Roke kvišku

Akrobatski seks je tisto, kar loči prave mojstre od amaterjev. če nimate na zalogi zadostne moči, lahko na seks v dvigalu kar pozabite.

Da jo dvignete s tal, potisnete svojega korenjaka vanjo in to ponavljate vsaj nekaj minut, mora vaše telo držati vso njeno (trenutek resnice za njenih 55 kilogramov) in še del vaše teže.

Za takšen podvig, ki je v filmih videti mačji kašelj, morate biti pravi silak in poleg tega tudi vzdržljivi, če hočete zdržati do svojega ali celo do njenega velikega O.

Mrtvi dvig s širokim prijemom je klasična vaja za moč za vse, ki jih zanima stoječi položaj. Z vajo si krepite spodnji del hrbta, zadnjico in podkolenske kite, torej ključne mišice za vertikalno ljubljenje.

Različica za izkušene: Na vrhu ponovitve potegnite palico navzgor tako močno, da se dvignete na prste stopal, dvignite pa tudi ramena. Tako boste krepili tudi trapezasto mišico in meča.

Zdaj ste nared za položaj: samokolnica

Položaj sicer res ni primeren za tretji zmenek, vendar pravim avanturistkam v dobri kondiciji lahko na petem zmenku predlagate tole (če imate v stanovanju stol z lesenimi prečkami in opirali za roke): njene podlakti naj počivajo na opiralih za roke, z dlanmi pa naj se močno oprime prečk naslonjala.

Dvignite jo in prodrite vanjo od zadaj, ona pa naj vam ovije noge okrog bokov. če je ne boste dovolj trdno držali za boke, da ji razbremenite spodnji del hrbta, ji lahko namesto naslednje večerje plačate kar obisk pri kiropraktiku.

5. Podprite jo

Izvedite dvojno vajo skupaj s poprej opisano vajo klečeči vakuum in razvijajte stranske in spodnje trebušne mišice. Vajo izvajajte dvakrat na teden.

Tukaj se zaustavite.

Zagrabite par lažjih ročk (približno 30 odstotkov naj bodo lažje kot pri običajnem potegu čez glavo) in ju držite takole: ovijte tri prste okoli držala tik pod utežno ploščo na eni strani, palec in kazalec pa okoli utežne plošče.

Ulezite se na hrbet na klop, ročki držite nad glavo, dlani naj bodo obrnjene nazaj in komolci pokrčeni pod kotom 90 stopinj. Počasi ju spustite za glavo tako, da so nadlakti vzporedne s tlemi. Zadržite položaj za dve sekundi in potegnite ročki v izhodiščni položaj. Komolci so skrčeni pod kotom 90 stopinj med celotnim gibom.

Izvedite serijo z 8 do 12 ponovitvami in nato nadaljujte z naslednjim prijemom: držite palici ročk s palcem in kazalcem, z drugimi prsti pa utežne plošče. Dlani naj bodo obrnjene druga proti drugi. Izvedite serijo z 8 do 12 ponovitvami in ponovite obe seriji, če želite. Vajo izvedite enkrat ali dvakrat na teden.

Zdaj ste nared za položaj: samostoječi seks

V tem položaju boste težko prodrli tja, kamor želite, zato vam predlagamo, da začnete čepe. Na vas naj se usede kot v sedlo, svoj pripomoček namestite tja, kamor sodi, z rokami jo zgrabite za stegna ali zadnjico in se počasi dvignite.

Ona vam lahko pomaga tako, da vas z nogami objame okrog pasu. če je možno, jo prislonite ob steno, sicer se boste tako izmučili, da boste posledice čutili še ves teden.

Prave roke na pravem mestu

Vaša fizična podoba v navalu strasti sicer ni odločilnega pomena, seveda pa je pomembna, ko ste v akciji iskanja prave partnerice za telovadbo med rjuhami. Glede na rezultate ankete ženske rade pogledajo tudi lepo razvite bicepse in ramena.

6. Razvijte zunanje poševne trebušne mišice

Zagrabite cikcakasto palico v podprijemu. Držite jo pred telesom v višini stegen, komolce nekoliko pokrčite. Upognite komolce in dvignite palico, kolikor visoko morete. Komolce držite tesno ob telesu.

Nato jih potisnite naprej tako, da se palica približa ramam. Palico potisnite še nad glavo in roke iztegnite. Oblikovati morate ravno črto od palice prek ušes, kolkov do gležnjev.

Zdaj ste nared za položaj: seks na stolu

Sedite na rob stola, ona naj vas zajaha in se z rokami oprime vaših ramen in bicepsov. Položaj sicer ni tehnično zahteven, od lepote vaših mišic pa je odvisno, ali bo to nepozaben seks ali pa le povprečno mečkanje, na katero bo takoj pozabila. (če si postrižete dlake, ki vam štrlijo iz nosa, tudi ne bo škodilo.)

  • Raztezanje kolčnih upogibalk kleče

Levo (prednje) koleno iztegnite naprej. Čutili boste raztezanje na desni strani medenice. Nagibanje nazaj je namenjeno izkušenim, saj povečuje obseg raztezanja. Zadržite 15 do 30 sekund na vsaki strani.

  • Potisk nad glavo z nagibom

Uporabite obe roki in si namestite palico ali cikcakasto palico na rame. Nato jo v ravnotežju dvignite v zrak. Izvedite od 6 do 8 ponovitev s šibkejšo roko, nato ponovite serijo z močnejšo roko.

  • Mrtvi dvig s širokim prijemom

Palico primite široko v nadprijemu in jo spustite pod kolena. Hrbet zravnajte, kolena nekoliko pokrčite. Ob spustu potisnite kolke naprej. Vajo izvajajte enkrat ali dvakrat na teden.

  • Upogib komolca/ Potisk nad glavo s cikcakasto palico

Upogib komolca izvedite s širokim podprijemom in nato palico potisnite nad glavo.

Izvedite 9, 7, 5, 7 in 9 ponovitev.

Martin Pesko, Branko Jovin

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri