Zakaj si ne želi seksa v troje?

Zakaj si ne želi seksa v troje? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
5. 10. 2009

Si želite seksa v troje, vaša partnerica pa temu ni preveč naklonjena? Preberite, kaj so lahko razlogi.

Seks v troje je nekako stereotipno moška fantazija, čeprav ni izključeno, da o njem sanjajo tudi ženske. Moškim, ki si želijo poskusiti nor seks z dvema ljubimkama in imajo ob sebi partnerico, ki je temu naklonjena, bo nadaljnje branje po vsej verjetnosti nezanimivo, drugi pa preberite, kak­šne strahove in pomisleke imajo pogosto ženske, ko jim partner ali mož predlaga, da bi med rjuhe povabila družinsko prijateljico ali naključno znanko. Zagotovo boste dobili kakšno idejo, kako se zadevščine lotiti, da boste zadovoljni tako vi kot vaša partnerica.

Nisem mu več privlačna

Mnogo žensk bo ob predlogu, da bi svoje spolno življenje začinila s seksom v troje, najprej pomislilo na najhujše – da vam ni več privlačna in si zato želite seksa z drugo žensko. To po navadi izhaja iz negotovosti in nezaupanja, ki je morda že začelo razjedati temelje vajinega odnosa, in če mislite, da boste lahko težavo v odnosu rešili z bolj vročim seksom, se motite. Vaš predlog bo naletel na gluha ušesa in postelja bo po vsej verjetnosti postala še bolj hladna.

Ona mu bo bolj všeč

Ženske v postelji ob svojem partnerju ne prenesejo ženske, ki ima večje in bolj čvrste prsi, bolj zaobljeno zadnjico in bolj napet trebuh kot one, zato je ob predlogu za seks v troje ne prese­­ne­­tite še z izborom druge ženske.

Naj ta ne bo 20 let mlajša poklicna manekenka in fotomodel iz sosed­­njega bloka, kajti to bo vašo partnerico spravilo v resnično slabo voljo. Najbolje bo, da do odločitve, koga bosta povabila v posteljo, prideta skupaj. Tako bo samozavest vaše partnerice najmanj trpela.

Ostala bom sama

Nekatere ženske se zaradi slabe samopodobe bojijo tudi, da bo njihov partner ugotovil, da je druga ženska boljša v postelji, in da bo to pripeljalo do konca zveze. Po mnenju nekaterih je nam­­reč privolitev v seks v troje tudi tiha privolitev v skok čez plot v škodo monogam­­ni zvezi.

Zato je pomembno, da seksa v troje ne predlagate le zato, da bi skočili med rjuhe z drugo žensko, v katero ste morda zaljubljeni, in se vam zdi, da boste tako lahko povsem brez krivde zadovoljili svoje želje. To lahko resnično pripelje do propada vajine zveze.

Nočem ga deliti

To je eden od pogostih raz­­logov, zakaj vaša partnerica ne želi, da bi se vama v postelji pridružila druga ženska. Če je vajino razmerje eksplicitno monogamno in je zato že nedolžno flirtanje obsojajanja vredno dejanje, potem bo vaš predlog po vsej verjetnosti sprožil val ogorčenja in odklanjanja.

Čisto mogoče je namreč, da vas partnerica doživlja kot neke vrste lastnino, do katere ima pravico samo ona, zato jo bo precej težko prepričati v deljenje.

Kakršnikoli že so razlogi, zakaj vaša partnerica odklanja seks v troje ali celo pogovor o njem, je bistveno, da je vanj ne silite. Spolno življenje in spolna dejanja morajo izhajati iz soglasja in obojestranskega užitka in nikakor ni primerno, da ji na primer grozite, da jo boste pustili, če ne ugodi vašim željam.

Pustite ji, da vam pojasni, zakaj ni navdušena nad to idejo, in naj se vam zdijo njeni argumenti še tako nesmiselni, jih morate spoštovati in jim prisluhniti.

foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri