Zato bi morali več časa nameniti samskim prijateljem (še posebej, ko ste v razmerju)

Zato bi morali več časa nameniti samskim prijateljem (še posebej, ko ste v razmerju) (foto: profimedia) profimedia
7. 3. 2019

Zaljubljenost, metuljčki v trebuhu in občutek, da ste v devetih nebesih … Ste to že izkusili? Imeti ob sebi nekoga posebnega, je čudovito in potrebnega je veliko časa, da odnos raste ter se razvija. Ob tem pa ne pozabite na prijatelje, čeprav se zdi, da ima glavno mesto od sedaj naprej ljubezen.

Ni tako težko pozabiti na prijatelje, ko imate ob sebi nekoga, ki vas dopolnjuje, spodbuja in skrbi za vas. Saj ne potrebujete nič drugega, kajne? Slej ko prej boste ugotovili, da vam še kako prav pride nepristranski pogled nekoga, ki mu lahko zaupate, nekdo, ki vas potolaži ali le nekdo, ki mu boste lahko povedali veselo novico.

Tudi ko ste v razmerju, pozornost namenite samskim prijateljem. Zakaj prav samskim?

Ker vas bodo spravili v družbo

Razumljivo je, da na začetku razmerja potrebujete nekaj časa le za vaju s partnerjem in dobri prijatelji to razumejo. Vendar naj se ne zavleče v leto ali dve, ko boste prijatelje komaj videvali.

Samski prijatelji bodo poskrbeli, da ohranite svoje družabno življenje in ne opustite tistega, kar ste radi počeli. Spravili vas bodo na plesišče, saj vedo, da na to pesem radi plešete. Prepričali vas bodo, da z njimi pobegnete na vikend izlet, kjer se boste lahko odklopili od stresa. Ali da z njimi pogledate nadaljevanko, ob katerih ste se nekoč do solz nasmejali in obujate lepe spomine.

Lahko ponudijo pogled z druge perspektive

Ko potrebujete nasvet na poslovnem področju, v ljubezni ali kjerkoli drugje, vam bo prav prišel svež pogled na stvar. Seveda vam mnenje lahko nudi tudi partner, vendar je do določene mere vpleten v to, kar se vam dogaja, zato je včasih bolje, da za nasvet povprašate prijatelje. Samski prijatelji se v življenju nahajajo na različnih mejnikih, zato vam bodo znali dobro svetovati glede določenih področij. Sami pa najbolje veste, koga vprašati za katero stvar.

Ne obsojajo

Kakorkoli se trudite, ne morete biti popoln partner, mati/oče in življenjski sopotnik. Dokler se trudite po svojih najboljših močeh, boste dovolj dobra različica sebe in razmerje bo cvetelo. V družbi samskih prijateljev ne potrebujete skrbeti, da vas bodo videli kot slabega človeka, če rečete, da ste od skrbi za otroka popolnoma izčrpani. Ali ko priznate, da bi potrebovali nekaj časa samo zase, brez partnerja.

V njihovi družbi se lahko odprete, govorite o svojem počutju in se ne pretvarjate. Prav gotovo vas bodo zabavali z lastnimi spodletelimi ljubezenskimi izkušnjami in vam povedali, da boste v razmerju vedno naleteli na ovire.

Radi vas imajo kot posameznika

Ko ste z nekom v razmerju, se vprašanje “kako si” hitro spremeni v “kako je tvoja druga polovica” in “kaj počnejo otroci”. Vendar ste še vedno posameznik s svojimi potrebami, občutji in življenjem. Prijetno je, ko nekdo vpraša, kaj se dogaja z vami in želi slišati o vaših nedavnih dogodkih.

Samski prijatelji vas verjetno ne vidijo kot del para, zato vas bodo še vedno spraševali za mnenje, vam dali nasvete in prisluhnili, ko bo to potrebno. Zanimajo jih vaši cilji in želje, občasno pa vas opomnijo, da morate še vedno na prvem mestu poskrbeti zase.

Pogrešajo vas

Se spomnite, kako ste se včasih vsako sredo dobili s prijateljem na kosilu, ne glede na to, koliko obveznosti ste imeli? Ali ko ste se znali odklopiti od stresa z dolgim sprehodom s prijateljem in vajinimi zaupnimi pogovori? Pa ko sta s smehom dobro razgibala trebušne mišice in vsako soboto pekla palačinke?

Od tega je verjetno preteklo kar nekaj časa, saj se zdi, da trenutno enostavno ne morete preživeti toliko trenutkov z bližnjimi, kot ste jih pred začetkom razmerja. Dobri prijatelji to razumejo, vendar jih ne zanemarjajte. Pogrešajo pogovore, zabavo, ali pitje skodelice kave v tišini in uživanje v razgledu. Če boste vso pozornost namenili partnerju, se bodo počutili zapostavljene in prijateljstvo se bo začelo krhati. Če boste to opazili šele, ko boste potrebovali dober nasvet ali nekoga, da vas ponovno postavi na noge, bo verjetno že prepozno.

Preverite tudi: