Zato morate negovati odnose z najboljšimi prijatelji

Zato morate negovati odnose z najboljšimi prijatelji (foto: profimedia) profimedia
10. 3. 2018

Da so najboljši prijatelji nekaj posebnega, se zavemo predvsem takrat, ko imamo težave ali potrebujemo nekoga, ki nam bo prisluhnil. Na koga bi se obrnili? Na najboljšega prijatelja, jasno. Nekoga, ki mu lahko zaupate in vas do obisti pozna.

Ker so najboljši prijatelji dragocenejši od zlata, morate odnose z njimi vedno negovati. Tu je še nekaj dodatnih razlogov, da si vzamete čas za prijatelje:

  • Zaupanje – Vseh problemov verjetno ne morete zaupati vsem prijateljem, pri najboljšem pa nikoli ne oklevate, ali je nekaj preveč zasebno. Ne bojite se kritiziranja in obtoževanja. Veste, da lahko kadarkoli prosite za nasvet in da nobena tema ni preveč občutljiva za pogovor.

  • Motivacija – Ko ste začeli z novo dieto, niste vedeli, da bo težko. Najlažje bi bilo odnehati, saj ste prepričani, da ne zmorete več … Ampak po pogovoru z najboljšim prijateljem dobite nov zagon in se spomnite razloga, zaradi katerega ste začeli spreminjati prehrano. Včasih vsak potrebuje prijatelja, ki ga spomni, zakaj se trudi.

  • Iskrenost – Ko potrebujete nasvet o razmerju, novih oblačilih ali drugih stvareh, vam najboljši prijatelj vedno pove tako, kot zares vidi in čuti. Ne išče izgovorov in resnice ne ovija v celofan, saj se ne boji, da bi bili užaljeni. Zato se izogneta tudi marsikateremu problemu: prijatelj vam pove, kaj ga moti in kaj bi rad spremenil.

  • Zanesljivost – Ravno zato, ker vas nikoli ni pustil na cedilu, veste, da lahko vedno računate na najboljšega prijatelja. Ko zaključite razmerje, se na vratih prikaže s čokolado in romantičnimi filmi. Kadar zbolite, se na vas spomni s čajem. Med delom vas odreši nadležne sodelavke in vas pelje na kosilo. Takšni osebi je zagotovo vredno posvetiti čas.

  • Ne odide v nesreči – Najboljši prijatelj je vaš največji oboževalec. Podpira vas pri izzivih in prevzame krmilo, ko ne vidite poti iz nevihte. Vedno je z vami ob pomembnih prelomnicah in tudi majhnih zmagah. Potrudite se, da boste podporo vračali v enaki meri in si vzeli čas zanj, ko bo to potrebno.

  • Ker jih ni veliko – Lahko imate kopico prijateljev, vendar jih malo od njih ustreza kriteriju najboljšega prijatelja. Takšne povezave ne boste našli s komer koli, zato se je vredno truditi, da jo poglabljate in ohranjate.