Kaj je moškim izjemno pomembno pri ženskah?

Kaj je moškim izjemno pomembno pri ženskah? (foto: Profimedia) Profimedia
18. 2. 2016

Jim ustrezajo lepotice iz naslovnic revij ali jim roji po glavi čisto nekaj drugega? Čisto nekaj drugega. 

Pred nekaj dnevi sem bila v zelo prijetni družbi samih privlačnih in inteligentnih moških, znancev in dobrih prijateljev, pravih alfa samcev, ki so res izvrstni ljudje, ukvarjajo pa se tudi z borilnimi veščinami. Zakaj sem to poudarila?

Človek bi rekel, da so to egocentrični, nabiti tipi, ki se hvalijo s svojimi veščinami napada in obrambe, kontrole uma nad telesom in njegovimi reakcijami, dejansko pa so to izredno skromni ljudje, ki le s svojim pogledom in umirjenostjo izžarevajo svojo notranjo moč.

No, pa tako sedim, kot edina dama in seveda najstarejša med njimi, ko beseda nanese na moje profesionalno področje: svetovanje parom. Predvsem so jih zanimali problemi na področju spolnosti.

No, ko jaz začnem razglabljati o kakšni tako pomembni zadevi, kot je seks, me je težko ustaviti in razvila se je debata na temo, kako moški, ki delajo na sebi, sploh vidijo žensko.

Bil je izziv in vrgla sem jim rokavico, ker sem res želela izvedeti, kakšno je njihovo mnenje o ženski spolnosti in o tem, kaj si želijo od ženske. Torej informacije za nas, moje dame, iz prve roke.

Kako moški vidijo žensko

Prisotni moški so argumentirali, da jim najbolj ustrezajo ženske, ki se ne sramujejo tega, da si spolnosti želijo, ki znajo pokazati svojo željo ali svojo strast. Moški želijo čutiti temperament, da jih kdaj pa kdaj tudi same pograbimo in poljubčkamo, ne pa da samo čakamo kot princeske na zrnu graha, kdaj bo naš princ prišel po nas.

Uživajo v seksu z žensko, ki se zaveda svojih atributov, ki se ne sramuje svojega telesa, ki je odprta za nove izzive in položaje.

Ker že poznate moj slog pisanja, veste, da pišem, kot čutim, in vem, da je prav, da vam to sporočim. Med drugim tudi to, da smo ženske še vedno preveč 'zakrčene', ne sprejemamo se kot seksualno bitje, ki si želi seksa, rajši manipuliramo s svojimi ženskimi čari in si ne priznamo, kako poželjive smo.

Ali lahko kaj spremenimo?

Seveda, se glasi odgovor. Kot so mi nakazali moji prijatelji v našem zelo zanimivem pogovoru, so za njih izjemno privlačne tiste osebe, ki izžarevajo samozavest, se zavedajo svoje notranje lepote, ki je običajno podkrepljena tudi z zunanjostjo, saj zanjo skrbijo.

Vem, kakšna zagrizena feministka bo zdaj vpila, da ženske pa res ne potrebujemo moških, da nas ocenjujejo.

Jaz pa pravim tako: brez moških k sreči ne gre, najboljše je, če slišimo, kaj želijo povedati, hkrati pa tudi same izrazimo svoje mnenje, in to brez olepševanja, omahovanja ali poniževanja.

Nekatere ženske, ki so želele iz svojega moškega narediti poslušnega hlapca, ki jim ustreže v vseh kapricah, dostikrat ogorčeno ugotovijo, da to ni tisto, za kar so si prizadevale s svojimi zahtevami. Naenkrat jim moški 'copata' ne ustreza več.

Zato prosim, drage moje, zavedajte se, da moškega ne smemo čustveno in osebnostno kastrirati, ker se nam bo to maščevalo, same pa si tega ne bi nikoli priznale.

Sprejmite torej sebe in svojega moškega kot nekaj najboljšega in najbolj seksi, kar lahko imate, ukvarjajte se drug z drugim, eksperimentirajte, upajte si, širite svoje meje in svoja obzorja, predvsem na področju zdrave spolnosti. In verjemite, uživale boste!

Melita Kuhar Pucko, strokovnjakinja za partnerske odnose in vzgojo otrok v reviji Lisa

Če bi se radi naročili na individualno svetovanje ali me kaj povprašali, pogumno pišite na: info@svetovalnica.si ali pokličite na tel.št. 031 666 168. Več na www.svetovalnica.si in www.facebook.com/Svetovalnica.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri