Zlati prinašalec, ki se je z mačko znašel v igri spopadov, potem ko so doma odprli darila osvaja družbena omrežja

mačka in zlati prinašalec (foto: profimedia) profimedia
1. 1. 2023

Mačka po imenu Zoey in zlati prinašalec po imenu Fallon, sta osvojila internet, z videoposnetkom njunih spopadov. Video je postal viralen in dosegel ljubitelje živali po vsej platformi ter prejel več kot 1,9 milijona ogledov in 262.700 všečkov.

V videoposnetku, ki ga je v sredo na TikToku delil lastnik hišnih ljubljenčkov pod uporabniškim imenom fatcat391, je mogoče videti dva hišna ljubljenčka, kako en drugega napadata – čeprav očitno ne poskušata poškodovati drugega – med odpiranjem božičnih daril.

Zoey se je v enem trenutku odločila, da ima Fallona dovolj, zato je svoje kremplje zasadila v njegovo šapo in odšla. Viralni posnetek, ki je bil do zdaj na platformi deljen več kot 3520-krat, je opremljen z napisom:  "Božični boj", in v nadaljevanju: "preveč mačjega dremeža ".

Druga uporabnica, Anna.of.the.Sea, je poudarila: "Vesela sem, da vidim, da si psu in mački preprečila večji  spopad. Večina ljudi pusti, da se mačka znaša nad psom. Hvala za ta video!"

In Bourdeau Cookies je vprašal: "Je kdo dobil več daril?"

Tamzee pa je komentiral: "Božiča ne bi bilo brez vsaj enega družinskega prepira."

In ninna.ba je dodala: "hahahha hočeta se boriti, a se ne."

@fatcat391 #fatcat #christmasfight #siblingrivalry #playfight #fyp ♬ original sound - Zoey

Kaj lahko naredite, da se bosta tudi vaša mačka in pes dobro razumela

Po mnenju strokovnjakov lahko večina mačk srečno sobiva s psom, če le imajo čas, da se dobro spoznajo, v prijaznem okolju

Ko sta kuža in mačji mladič vzgojena skupaj, se običajno takoj naučita tolerirati drug drugega, nekateri celo postanejo pravi prijatelji, ki se skupaj igrajo in dremajo. Če pa je eden od hišnih ljubljenčkov že stalni član gospodinjstva in se bo družini pridružil nov ljubljenček, je treba sprejeti nekaj previdnostnih ukrepov.

Pri spoznavanju novih hišnih ljubljenčkov Animal Humane Society predlaga, da jih prve tri do štiri dni hranite ločeno, na nasprotnih straneh zaprtih vrat, da jim zagotovite nekaj zasebnega prostora in hkrati dojemati prisotnost drugega ljubljenčka. s prijetnimi stvarmi, kot je hrana.

Nato ju lahko začnete postopoma spoznavat. Držite psa na povodcu, nagradite njihovo dobro vedenje in preusmerite njegovo pozornost, ko postaja vznemirjen. To ponavljajte vsak dan. 

Ko se dobro razumeta, jima lahko dovolite, da se sproščeno igrata skupaj, čeprav je priporočljivo, da sta v ločenih prostorih, ko vas ni v bližini. 

Kaj menite vi? 

Kaj  o tem posnetku menite vi? Kaj bi naredili v takšnem primeru?