Kulinarični potep po Sloveniji: katera je vaša najljubša tradicionalna jed? (+NAGRADNA IGRA!)

Kulinarični potep po Sloveniji: katera je vaša najljubša tradicionalna jed? (+NAGRADNA IGRA!) (foto: profimedia) profimedia
10. 10. 2020

Kako dobro poznate tradicionalne jedi naše čudovite Slovenije? Podajamo se na potep po vseh delih dežele, kjer bomo okušali lokalne domače specialitete in ob tem seveda razvajali tudi vas. 

Kaj so jedle naše babice?

Vsi ga imamo - star, zaprašen in z moko popackan recept naše babice, ki ga ni mogoče najti na internetu, niti v kuharskih knjigah. Občasno se ga loti vaša mama, pa tudi sami ste že kar mojstri ... Ampak najbolje pa ga seveda pripravi babica. 

Skrivnosti receptov naših babic so različne, razlikujejo se tudi jedi, a nekaj je skupno vsem: gre za tradicionalno domačo hrano, ki nas spomni na brezskrbno otroštvo. 

Ker želimo bolje spoznati tradicionalne jedi, se skupaj z Mercatorjem odpravljamo na kulinarični potep po Sloveniji!

Greste z nami?

Vsak teden bomo podrobneje pogledali en delček Slovenije, spoznali domačo hrano in vam zaupali, kako se pripravi. Recepte boste lahko sproti odkrivali na zemljevidu, natančneje na regiji, ki jo bomo takrat spoznavali. 

Skupaj z nami pa boste tradicionalno hrano lahko pripravljali tudi vi, saj bomo z vsako novo jedjo izbrali nekoga, ki bo prejel darilno kartico Mercator.

Kako do darilne kartice?
Skočite na ZEMLJEVID in glasujte s klikom na vašo najljubšo jed.
Vsak teden bomo nekoga razveselili z darilno kartico Mercator, ki jo lahko unovčite na Mercatorjevih prodajnih mestih in franšiznih prodajalnah. 
Nagrajenci: 
  • Anica, Gozd Martuljek
  • Zvonko, Dobrovo v brdih
  • Špela, Ljubljana
  • Janez, Luže

Radi imamo domače

Spodbujanje lokalne pridelave ima številne prednosti, saj predstavlja pomemben delež pridelkov na tržišču, ki nimajo prednosti le v kakovosti, temveč prispevajo tudi k zmanjševanju onesnaževanja okolja in pozitivno vplivajo na lokalno ekonomijo. Tega se zelo zavedajo tudi pri Mercatorju, saj želijo najprej ustreči kupcem, ki vedno bolj povprašujejo po lokalnih izdelkih, s tem pa krepijo tudi lokalno tradicijo in širijo domačo proizvodnjo. Mercator je  združil moči z lokalnimi proizvajalci, povezani pa so ustvarili pestro ponudbo lokalnih izdelkov in jo, označili z rdečim srčkom Radi imamo domač.

Mercator

Novost v ponudbi

Družini 1.400 izdelkov Radi imamo domače, so to jesen pri najboljšem ponudniku lokalnih izdelkov, dodali 56 izdelkov združenih pod okriljem skupne blagovne znamke.

Izdelki so natančno izbrani, vseh vrst, oblik in okusov:

  • mleko in mlečni izdelki,
  • mesnine, domači sokovi in sirupi,
  • sladki prigrizki,
  • marmelade in
  • med.

Pri največjem trgovcu si bodo prizadevali krog partnerjev širiti in nabor izdelkov stalno povečevati. S stalno ponudbo domačih izdelkov nove linije na policah želijo večati moč skupne blagovne znamke, predvsem pa želijo doseči še več kupcev, ki jim zaupajo, in se najraje odločijo za nakup domačega.

Združeni pod okriljem skupne blagovne znamke, ne izgubljajo identitete. Ker želijo ohraniti prepoznavnost in poreklo vsakega posameznika, so na skupni podobi jasno vidni naziv in znaki lokalnih proizvajalcev, Mercator pa nudi vso podporo, ki je v domeni največjega trgovca. Za še boljšo predstavo so na embalažo dodali piktogram, ki pokaže, od kod prihaja posamezni proizvajalec.