Zlata Urška, srebrni Kozmus, bronasti fantje!

Zlata Urška, srebrni Kozmus, bronasti fantje! (foto: Goran Antley, Getty images) Goran Antley, Getty images
8. 8. 2012

Pravzaprav besede niti niso potrebne!

Urška Žolnir je zlata olimpijka. Slovenska judoistka, bronasta iz Aten, je pometla s svojo konkurenco, osvojila zlato medaljo ter dvignila ponos in srečo Slovencev. Zlata Slovenka se je v nedeljo vrnila v domovino, kjer so jo pričakali najbližji in goreči navijači.

Iztok Čop se je pred podelitvijo bronaste medalje srečen in iskreno ganjen naslonil na ramo svojega športnega partnerja in sojunaka Luke Špika. Blejska veslača sta bila presrečna – osvojila sta še eno olimpijsko medaljo, Iztok četrto, Luka tretjo. Štiridesetletni Iztok je kmalu po podelitvi najavil, da so bile to njegove zadnje olimpijske igre.

Strelec Rajmond Debevec, bronasti iz Pekinga, je v Londonu na strelišču z malokalibrsko puško v ležečem položaju svoji zbirki dodal še bronasto medaljo, kar je že njegova tretja v karieri.

In vsem olimpijskim veteranom  se je pridružil še zlati iz Pekinga – Primož Kozmus, ki je tokrat slavil srebrno medaljo.

Urškina mama potočila solze sreče

Urška Žolnir je s svojim odličnim rezultatom navdušila vso Slovenijo. Zlato medaljo na olimpijskih igrah v Londonu smo sicer potihoma vsi pričakovali, vendar je bilo ozračje napeto vse do zadnjega trenutka.

Majda Žolnir, mati olimpijke, je upoštevala hčerkino željo in tekmo napeto spremljala od doma, čeprav jo je družba P&G v sklopu olimpijske kampanje "Hvala, mama" tja želela odpeljati brezplačno.

Majda zadnje dni žari od ponosa in pravi: "Neverjetno sem zadovoljna z rezultatom, ki ga je dosegla moja hči!"

Slavje ob medaljah

Olimpijski komite Slovenije bo sprejem za celotno olimpijsko delegacijo pripravil v torek, 14. avgusta, ko jih bosta na Brdu pri Kranju najprej pozdravila predsednik države Danilo Türk in župan Ljubljane Zoran Janković, nato pa se bo celotno dogajanje preselilo v središče Ljubljane.

Izjemen uspeh slovenskih športnikov boste lahko pozdravili na Kongresnem trgu, kjer se vam bodo predstavili tudi vsi nosilci medalj iz olimpijskih iger v Londonu, Urška Žolnir, Iztok Čop, Luka Špik in Rajmond Debevec.

Foto: Goran Antley in Getty images

Še več foto utrinkov ob prihodu naših junakov pa v članku Prihod olimpijcev.