59. pohod Pot ob žici in Tek trojk

6. 5. 2015

Do letošnjega pohoda Pot ob žici in Teka trojk nas ločijo še trije dnevi.

Največja športno-rekreativna prireditev, ki vsako leto privabi več kot 30.000 udeležencev, bo potekala od 7. do 9. maja 2015.

Prireditev bodo 7. maja otvorili otroci iz ljubljanskih vrtcev. V petek se nadaljuje s pohodi šolarjev iz osnovnih šol in dijakov srednjih šol, v soboto pa Pot napolnijo ljubitelji pohodništva in tekači Teka trojk.

Sobotni pohod za vse

Sobotni del pohoda je namenjen tako manj kot bolje pripravljenim pohodnikom, saj lahko traso izberejo v dolžini od 3 do 35 kilometrov in si torej razdaljo prilagodijo glede na svoje sposobnosti ter kondicijo.

Predprijava na pohod ni potrebna

Vsak udeleženec se lahko od 6. ure dalje registrira na vhodnih kontrolnih točkah (Vič, Šiška, Bežigrad, Jarše, Polje, Fužine, Rudnik in Livada), kjer dobi kontrolni kartonček, s katerim pri nadaljnjih točkah zbira žige. Cilji so odprti do 17. ure. Vsak prehodi, kolikor želi, tisti, ki prehodijo celotno pot v dolžini 35 km, pa dobijo posebno medaljo.

Tek trojk

V soboto bodo prišli na svoj račun tudi ljubitelji teka. Del prireditve je Tek trojk na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3.000 metrov za osnovne in srednje šole.

Tek trojk želi spodbujati tekače k medsebojni pomoči in solidarnosti, zato mora trojka ves čas teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto.

Tek trojk za članske in veteranske kategorije na 12,5 in 29 km ima start in cilj na Kongresnem trdu. Pričetek je ob 9. uri oziorma ob 9.30. uri za trojke na 29 kilometrski preizkušnji.

Tek trojk za osnovne šole in tek trojk za srednje šole na 3.000 m imata svoj start pri Gostilni Livada, na Hladnikovi ulici 15, cilj pa na Kongresnem trgu. Pričetek ob 9. uri.

Dodatne informacije na www.pohod.si