8 razlogov za treninge boksa in zakaj ga obožujejo tudi manekenke in igralke

8 razlogov za treninge boksa in zakaj ga obožujejo tudi manekenke in igralke (foto: profimedia) profimedia
22. 11. 2019

Praktično vsi boksarski klubi v Sloveniji v rekreativni trening vključujejo tudi ženske ali pa imajo organizirano skupino namenjeno prav ženskemu boksu. Ne skrbite, na treningih se ne boste mlatili z drugo osebo, tako da vaš obraz po koncu ne bo poln modric in zabuhel. 

Preden naštejemo razloge, naj vas motiviramo še s podatkom, da številne svetovne zvezdnice boksajo za rekreacijo in za vitko linijo - na primer super manekenke Adriana Lima, Gigi Hadid in Karlie Kloss, resničnostni zvezdnici Kim in Chloe Kardashian, pevka Demi Lovato, igralka Amy Schumer,

  1. Boks kuri kalorije in to zelo hitro

V eni uri boksarskega treninga boste z lahkoto porabile 2.0934 kj (500 kalorij). Če bo trening zelo intenziven, pa se lahko znebite tudi do 4.1868 (1000 kalorij) v eni uri.

           2. Boks je odličen za kardiovaskularni sistem

Boks bo izboljšal vaš srčno žilni sistem, saj bo kri lažje, bolje in hitreje krožila po vašem telesu. Zdravo in močno srce je osnova vsakega živega bitja in seveda odločilno za zdravo življenje.

         3. Samoobramba

Vsaka ženska bi morala biti izurjena v samoobrambi, seveda pa upamo in želimo, da vam teh veščin nikoli ne bo treba zares uporabiti. Boks je, kar se samoobrambe tiče, ena najboljših spretnosti.

        4. Ženske mišice se moškim zdijo zelo seksi

Ste že videle postave profesionalnih boksarjev in boksark? Izklesana mišica pri mišici, in če boste redno in zavzeto trenirali, ste tudi vi na dobri poti k lepi mišičasti in seksi postavi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

a throwback to @reebok by @catherinewessel just cause I loved this shoot :) x 🥊🥊 @gothamgym

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

      5. Močnejše in sposobnejše


Boks bo iz vas naredil super samozavestno žensko, saj se boste počutile fizično sposobnejše in močnejše kot kadarkoli prej. Poleg tega pa boste vedele, da naredite veliko zase, imele boste lepšo postavo in več kondicije.


        6. Otrokom se boste zdeli najbolj kul mama na svetu

Vaši potomci vas bodo občudovali in se z vami hvalili, mož ali fant se vas bo začel malo bati in tudi bolj spoštovati, prijateljice pa vam bodo zavidale in vas hotele posnemati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stuffing, get @ me 🦃🍂

A post shared by Karlie Kloss (@karliekloss) on


        7. Boks vam bo dal integriteto
Naporen trening boksa vas bo naučil celovitosti, skladnosti, pristnosti, poštenosti in verodostojnosti. Pravi boksarji ali bolje boksarke so v osnovi ponižni in prizemljeni ljudje z veliko pozitivne samozavesti.

       8. Boks je zabaven in sproščujoč
Treniranje boksa je zelo raznovrstno in vam ne bo nikoli dolgčas. Poleg tega je boks znan po tem, da je eden izmed športov, kjer se najbolj razbremenite stresa ter odpravite negativno energijo. Ob udarcih v boksarsko vrečo se zmanjša raven stresnega hormona in poveča raven endorfina – hormona sreče.

Klubi z odličnimi boksarskimi treningi za ženske: Golden Gloves Gym, Klub center, Panter Gym, Alfa Gym (vodena vadba).

Preberite še: Kako se znebiti odvečne maščobe na trebuhu ali 5 najboljših športov za izgubljanje kilogramov