Bovec Outdoor Film Festival (28. - 30. 12.)

Bovec Outdoor Film Festival (28. - 30. 12.) (foto: boff) boff
6. 12. 2017

Se vidimo v Bovcu na enajstem bovškegem festivalu filmov o športih v naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival), ki bo potekal od 28. do 30. decembra. 

Vsi, ki uživate v športih v naravi, si privoščite zadnje dni leta v Posočju, kjer vas poleg čarobne okolice, čaka dobra družba, spoznavanje novih ljudi, odlični "outdoor" filmi, praktične delavnice, smučanje na Kaninu... 

Na sporedu kar 26 filmov

Prvi dan bo potekal v Stergulčevi hiši in bo posvečen predavanjem. Filmi pa se zavrtijo v petek v Kulturnem domu Bovec in nadaljujejo v soboto. Skupaj jih bo na platnu 26. Domači so štirje in še en britanski, posnet v Sloveniji.

Strnjeni so v sobotni večer, ko bodo prisotni tudi avtorji in kakšen od akterjev. Petkov večer pa je »Ladies Night«, saj je na sporedu nekaj filmov avtoric. Zaključi ga projekcija filma Zadnji ledeni lovci Jureta Breceljnika in Rožleta Bregarja.

Med gosti bo tudi legenda alpskega smučanja Ivica Kostelić 

Gostov, ki bodo obiskovalcem lahko povedali kaj več o filmih, ki so jih ustvarili ali se v njih pojavljali, bo kar nekaj. Izpostavimo avstrijskega plezalca in alpinista Davida Lama. Kratek film o njegovem naskoku še nepreplezanega jugovzhodnega grebena Annapurne 3 bo na sporedu v petek ob 22. uri.

Se še spomnite letošnje avanture hrvaškega smučarja Ivice Kostelića in slovenskega ekstremnega športnika Miha Podgornik, ko sta aprila odšla na Grenlandija, kar je Kostelić označil za njegovo najtežjo preizkušnjo doslej? 

Film o prečkanju Grenlandije - Proti Horizontu si boste lahko ogledali 30. decembra ob 20. uri. Po filmu pa bosta z vami pokramljala tako Ivica Kostelić kot Miha Podgornik. 

Gore, voda – zlasti divja, a tudi morska – sneg, prst pod kolesi, letenje, avanture v odmaknjenih kotičkih planeta, pa kakšna na temo okolja. To je grob oris tem, ki se vrtijo in prepletajo v filmih festivala že od vsega začetka, od kratkih do najdaljših. 

Tem temam sledijo tudi predavanja in delavnice. V četrtek od 18. ure dalje bodo svoje zgodbe v Stergulčevi hiši predstavili Aljaž Verdev (Aljaska, Jukon, Britanska Kolumbija), Simon Charrière (Ski & Art Tour) in Danilo Cedilnik - Den (slikar gorskega sveta).

Petkova delavnica bo posvečena fotografiji, sobotna pa smučanju izven urejenih smučišč. Vsi, ki bi si pred smučarsko sezono želeli še enkrat obnoviti znanje smučanja izven urejenih smučišč, ste vabljeni na enodnevno ''Freeride'' delavnico na Kaninu. Obnovili bomo metode preventivnega varovanja pred plazovi, uporabo obvezne opreme in praktični del z osnovami vzpenjanja in spuščanja v gorah. Delavnice potekajo čez dan. 

Projekcije filmov se začenjajo ob 17. uri. Letos so zopet na voljo abonmajske vstopnice za vse tri dni festivala, tudi v paketih z vozovnicami za smučišče Kanin – Sella Nevea.

Podroben spored filmov, predavanj in delavnic najdete na strani boff.si, tam je mogoča tudi rezervacija vstopnic.

Poglejte si zloženko s podrobnim sporedom

Nekaj "trailerjev" filmov iz festivala: 

Značke: boff 2017