Skydive Bovec - Skok s padalom nad dolino reke Soče

Skydive Bovec - Skok s padalom nad dolino reke Soče (foto: skydive Bovec) skydive Bovec
23. 5. 2018

Dolina reke Soče je čudovita... Prav posebno doživetje pa jo je opazovati iz ptičje perspektive! Če ste adrenalinski navdušenec, si lahko privoščite nepozabno doživetje in poletite oz. skočite v objemu gora ter reke Soče. 

Skoki s padalom v Bovcu 

Vsi ljubitelji adrenalina lahko v Bovcu doživite prosti pad z višine 4.000 metrov! Skok s padalom z letala (skydiving) je zagotovo ena od najbolj adrenalinskih in nepozabnih izkušenj, ki vam bo dvignila srčni utrip ter (za dlje časa) narisala nasmeh na obrazu. 

Že sam vzlet z letalom, katerega smo ga doživeli tudi mi, je posebno doživetje, ki ti razširi obzorja in spremeni predstavo o naši deželi. Dvig na 4.000 nadmorske višine in razgled na hribe, naselja, gozdove, slapove, morje, pa Triglav, Kanin, Krn, Bohinjsko jezero... je nekaj veličastnega.

Bovec zaradi narave in gorske kulise postaja izjemno popularno središče za skoke z letali, kamor zahaja vse več padalcev iz celega sveta. "Bovec je po našem mnenju najlepša lokacija na svetu za izvedbo padalskih skokov, saj omogoča, da padalci in naši potniki letijo v prostem padu pod bližnje vrhove Bovških gora. Letališče je v neposredni bližini Bovca dostopno peš in v čudoviti zeleni pokrajini obkroženi s sivo belimi vrhovi gora. Takšne lokacije si želijo vsi profesionalni padalci in extremni padalski športniki, saj jim omogoča največje možne adrenalinske podvige in rekorde," pravijo pri podjetju Aviofun, ki organizira skoke s padalom. Običajno se izvajajo ob koncih tedna. Za termine poglejte tukaj. 

Niste povsem prepričani? Skydiving je glede na statistike zelo varen šport! Predvsem pa ponuja neizmeren občutek svobode, ki ga lahko človek doživi le, ko skoči iz letala oz. med 60 sekundnim prostim padom. Nato pa uživa še v nekaj minutnem spuščanju s padalom proti tlom ter pristane na bovškem letališču. 

Sem začetnik... a bi rad skočil! 

Tandemski skok z inštruktorjem

Tandem skydiving ne zahteva prav nobenih izkušenj in je primeren za začetnike. Na licu mesta dobite vso potrebno opremo in napotke. Skočite v spremstvu ali pa pripeti na izkušenega tandem inštruktorja, ki bo poskrbel za vašo varnost in sproščeno vzdušje. Pilot vas bo z letalom popeljal na približno 4.000 m nadmorske višine, kjer boste v tandemu skočili proti tlom. V prostem padu lahko uživate kakšno minuto, potem pa varno pristanete s pomočjo padala.

Skydiving traja približno 1 uro, tako da lahko na isti dan izkoristite še druge možnosti, ki vam jih ponuja dolina Soče. 

Oh, ne upam si skočiti....

Adrenalinski poleti z letalom

Morda se vam zdi ideja skakanja z norih višin malce preveč za vas. Še vedno pa se lahko pridružite padalcem na njihovi pustolovščini in izkusite panoramski polet z adrenalinskim spustom, kot smo se odločili tudi mi. Pridružite se pilotu v zvezdi iz legendarnega filma James Bond 007; to je Goldeneye Pilatus Porter PC-6. Videti našo deželo iz višav in v istem hipu opazovati Sočo, Triglav ter morje je prav tako doživetje, ki vam ostane v spominu za vedno. 

Več informaciji na Facebook strani Skydive Bovec in aviofun.com

Ana Vehovar