Na uro skupinske vadbe vedno vzemite ...

Na uro skupinske vadbe vedno vzemite ... (foto: Profimedia) Profimedia
27. 1. 2007

Preden se odpravite na skupinsko vadbo, poskrbite za nakup lahkotnih in zračnih športnih oblačil. In na naslednje ...

Spodnji in zgornji deli oblačil naj bodo izdelani iz kakovostnih materialov, ki odvajajo znoj – tako bo telo med vadbo ostalo suho. Predvsem pa se morate v oblačilih počutiti udobno.

Tudi izbor spodnjega perila je pomemben, predvsem modrček, ki bo vašim prsim nudil dobro oporo. Pazite na velikost modrčka, saj vas le-ta med aktivnostjo ne sme tiščati.

Blazinice za zadovoljne sklepe

Da se boste izognili poškodbam, izberite kakovostne športne copate, v katerih boste med aerobiko lahkih nog osvajali bolj in manj zahtevne korake. Zaradi neprimerne obutve se pojavi največ poškodb, med katerimi so pogosti zvini gležnja.

Poskrbite za obutev z zračnimi blazinicami, ki bodo ublažile udarce ob poskokih in s tem zmanjšale možnosti za poškodbe sklepov. Ne pozabite, da je lahko za težave s koleni kriva neustrezna obutev, zato naj vam ne bo odveč odšteti kakšen evro več za kakovosten par športnih copat. Sklepi vam bodo še kako hvaležni.

Plastenka z vodo in brisačka

Na uro skupinske vadbe vedno vzemite bidon ali plastenko s tekočino in brisačko, s katero boste lahko obrisali pot. Brisačo položite tudi na mehko blazino, ki služi kot podloga za izvajanje vaj za moč. Tako se boste izognili neposrednemu stiku z blazino in poskrbeli za higieno, blazine v športnih centrih namreč vsakodnevno uporablja veliko ljudi.

Suha oblačila in kapa

Po vadbi se dobro ohladite, oprhajte in se preoblecite v suha oblačila. Mokre lase si pred odhodom iz športnega centra osušite s sušilnikom, nato pa si na glavo poveznite še toplo kapo, ki vas bo zaščitila pred hladnim zunanjim zrakom. Tudi če je zunaj topla zima, si nadenite kapo in se obvarujte pred prehladom.