Andrea Massi se vrača v smučarsko karavano, z nasveti bo pomagala tudi Tina Maze

26. 3. 2024
Deli

Vsestranski športni trener in partner najboljše slovenske smučarke vseh časov Tine Maze Andrea Massi se po razmisleku le vrača v smučarsko karavano.

Sprejel je izziv, da Andrejo Slokar, odlično primorsko smučarko, ki se po hudi poškodbi kolena ne more in ne more vrniti med najboljše slalomistke, kondicijsko pripravi na novo sezono.  

Preberite še: 

56-letni Massi je zdaj sicer redno zaposlen v italijanskem šolstvu, pravi, da ima tudi univerzitetne obveznosti, a izziv je bil po nekaj letih premora prevelik, da bi se mu odpovedal.

Za Sportklub je povedal, da sta imela z očetom Andreje Slokar zelo korekten pogovor, in da mu je povedal, da ima zda tudi poklicne in družinske obveznosti, zato ne more biti trener 24 ur na dan.

"Andreja je človek z vsemi komponentami. Nekaj pa je jasno. Delali bomo stoodstotno. Na polovičarstvo nisem nikoli pristajal.”

"Andreja je človek z vsemi komponentami. Nekaj pa je jasno. Delali bomo stoodstotno. Na polovičarstvo nisem nikoli pristajal.”

Profimedia

V svojem stilu je nadaljeval: ”Moj koncept ima znanstveno podlago, trdim pa, da ga je treba prilagoditi konkretni osebi. Andreja je človek z vsemi komponentami. Nekaj pa je jasno. Delali bomo stoodstotno. Na polovičarstvo nisem nikoli pristajal.” 

Massi si je že ogledal trening Slokarjeve, ki nikoli ni skrivala velikih ambicij, prav tako je že imel nekaj pogovorov z njenim smučarskim trenerjem Boštjanom Božičem.

V pogovoru za Sportklub je Italijan tudi namignil, da bo zagotovo Andreji kakšen nasvet dala tudi Tina Maze. 

Naj spomnimo, da je Andrea Massi lani imel resne zdravstvene težave. Zdravniki so mu diagnosticirali atrijsko fibrilacijo (najpogostejšo obliko srčne aritmije), zato je moral na operacijo oz. na ablacijski poseg z ledom. Poseg je bil uspešen. No, zdaj je Massi spet v formi in pripravljen na nove trenerske izzive.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ