Andreja Slokar - Ajdovka z zmagovalno mentaliteto, ki je bila dolgo bolj znana kot sestrična NBA-jevca

Andreja Slokar - Ajdovka z zmagovalno mentaliteto, ki je bila dolgo bolj znana kot sestrična NBA-jevca (foto: profimedia) profimedia
22. 2. 2021

Andreja Slokar je predzadnji dan SP v alpskem smučanju pripravila eno najlepših slovenskih zgodb v Cortini d'Ampezzo. Z drugo najboljšo vožnjo finala, njen finalni čas je izboljšala šele nova svetovna prvakinja, je bila skoraj na robu velike senzacije. Na koncu je na petem mestu zaostala zgolj za najboljšimi. Rezultat je super, pravi.

"V bistvu se še sploh ne zavedam, kaj se je zgodilo. Ko sem prišla v cilj, nisem bila ravno najbolj vesela in najbolj zadovoljna s svojo vožnjo. Še vedno delam veliko napak, a rezultat je super. Nimam kaj drugega dodati, moram prespati vse skupaj, da bom sploh lahko povedala kaj pametnega," je dejala 23-letna Ajdovka, ki je letos opozorila nase že na Zlati lisici v Kranjski Gori, ko je z 19. mestom prvič na veleslalomih osvojila točke v svetovnem pokalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SloSki Alpine Team (@sloskialpineteam)

Pred tem se je s 23. mestom v Flachauu prvič na slalomih uvrstila med dobitnice točk v svetovnem pokalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SloSki Alpine Team (@sloskialpineteam)

Slokarjeva deluje v samostojni ekipi, njen trener je Boštjan Božič: "Cilje bomo prilagajali še naprej do konca sezone. Vesel sem, da je Andreja danes odsmučala drugi tek tako, kot sem si želel, da bi oba teka. V tej situaciji, v kateri se je znašla letos, je izredno težko sestaviti, predvsem na mentalnem nivoju, to kar se ji dogaja. V drugem teku je naredila točno to kar zna, a še je rezerve in če je, jo iščeš in želimo si še več oziroma si želi tudi sama."

Andreja je bila velik talent v mlajših kategorijah, a kot sama pravi je kar dolgo potrebovala, da je dojela, da mora v profesionalnem smučanju trenirati na polno. V prihodnje želi svoji paradni disciplini slalomu priključiti tudi veleslalom, a priznava, da se v njem kljub zadostni poletni količini treninga še ne počuti tako domače kot med količki. Slokarjeva je sicer članica SK Dol Ajdovščina, med kolegi pa je bila dolgo znana predvsem kot sestrična Uroša Slokarja, dolgoletnega slovenskega reprezentanta, ki se je prebil tudi v ligo NBA.