Če ste pravi ljubitelj belih strmin, potem ne smete zamuditi te dogodivščine

Če ste pravi ljubitelj belih strmin, potem ne smete zamuditi te dogodivščine (foto: FOTO: Dragan Bosnić) FOTO: Dragan Bosnić
15. 11. 2019 Promocijsko sporočilo

Se že pripravljate na otvoritev smučarske sezone in že razmišljate, kje boste letos uživali v zimskih radostih? Meseca decembra vrata smučarski sezoni odpirajo tudi smučarski centri v Srbiji, in če ste zagrizen ljubitelj smučanja, potem te izkušnje zagotovo ne smete zamuditi.

Veliki srbski smučarski centri se razvijajo previdno in strateško. Na voljo je popolnoma posodobljen Kopaonik, ki postopoma postaja najbolj priljubljeno in največje smučarsko središče na Balkanu. Takoj za njim je Tornik, ki sloni na ponudbi Zlatiborja, kakor tudi Stara planina, ki je vedno bolj privlačna tudi za turiste iz tujine.

Smučarski centri v Srbiji nudijo široke, dobro urejene proge, ki vodijo skozi zelene drevorede in prekrasno divjo naravo planinskih vrhov. Krajše oddihe med smuko si lahko privoščite v restavracijah in kavarnah tik ob progi, svoj aktiven dan pa za piko na i zaključite v enem izmed priljubljenih wellness & spa centrov.

Novo leto za ljubitelje smučanja v Srbiji pride prej

Medtem, ko je december rezerviran za začetek smučarske sezone, je januar mesec, ko boste na belih strminah srečali največ smučarjev, saj je to običajno čas praznikov in šolskih počitnic.

Na srbskih smučarskih strminah boste na svoj račun prišli tako začetniki kot izkušeni smučarji ter ljubitelji bordanja, monoskija, deltaplana, ljubitelji motornih sani in nočnega smučanja. Srbija sicer ponuja tudi manjša smučarska središča, kot so Divčibare, Zlatar, Javor itd. z eno ali dvema žičnicama. Ti so popolna izbira za aktiven vikend oddih, krajše počitnice ali enodnevni izlet.

Zima v Srbiji pa ni lepa samo na smučiščih, narodni park Tara, Zlatibor in Mokra Gora preprosto vabijo, da raziščete čudovito naravo in se prepustite romantični zimski idili.

Več informacij na: www.serbia.travel