Gremo Slovenija: Zdravljica in harmonika se razlegata po Parizu

Gremo Slovenija: Zdravljica in harmonika se razlegata po Parizu (foto: Instagram EuroVolley) Instagram EuroVolley
29. 9. 2019

Slovenci se morda sami sebi zdimo zadržan narod, ki ne zna pokazati čustev, a v resnici smo goreči navijači, ki bomo poleteli v vsa mesta sveta, kjer bodo blestele naše športne ekipe in športniki.

Tako je tisoče Slovencev odpotovalo tudi v Pariz, kjer naše odbojkarje čaka peklensko finale s Srbijo. Zanimivo, da kljub temu odbojka ni niti približno tako priljubljena kot sta nogomet in košarka, Slovenci ne moramo brzdati čustev, ko gre za naše . In prav je tako! 

V Parizu se tako na tekmi v Bercyju pričakuje več kot 5000 slovenskih navijačev, ki bodo ponovno poskusili zavzeti sedmo mesto v slovenski reprezentanci. Seveda se že čez dan po mestu ljubezni in umetnosti vije zvok slovenske harmonike in drugih bojnih pesmi. Pač navijači so pleme, ki diha in razmišlja kot eno in ima pred seboj le en cilj – da pomaga do zmage svoji ekipi. Ljubitelji odbojke so se v Pariz podali z vsemi možnimi sredstvi – od osebnih avtomobilov, avtobusov, z letali in nekateri tudi z vlakom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💚 Slovenci so zavzeli Pariz! 🇫🇷

A post shared by EuroVolley 2019 - Slovenia (@eurovolley2019si) on

Zdravljico se sliši praktično ob vseh pariških znamenitostih in po poročanju prisotnih, se Parižanom in drugim turistom niti sanja ne, kaj je tako razveselilo Slovence in kaj se dogaja v dvorani Bercy. No trenutno v pariškem Bercyju že trenirajo slovenski odbojkarji, ob 17.30 pa jih čaka veliki finale proti Srbiji. Gremo, Slovenija!

Preberite še: Gregor Ropret, nesrečni reprezentant, ki je bil dan pred polfinalno tekmo z Rusijo operiran in Spoznajte družinico čednega Klemna Čebulja. 

Pripravila: L. T.