10.000 korakov je zdravih v vsakem vremenu! Naj dež ne pokvari sprehoda v naravi

15. 4. 2021
Deli
10.000 korakov je zdravih v vsakem vremenu! Naj dež ne pokvari sprehoda v naravi (foto: profimedia)
profimedia

Dejstvo je, da se v dežju težje spravimo na tek ali sprehod. Doma je veliko bolj prijetno, kot moker tavati po blatnih poteh. A zadovoljstvo po koncu je precej večje kot v lepem vremenu. Torej naj vam svetujemo, kako se med pohodi zaščititi pred dežjem

Nepremočljiva obleka in obutev

Nepremočljiva vetrovka ali pelerina je nepogrešljiva med garderobo vsakega pohodnika, saj skrbi, da zgornji del telesa ostaja suh. Priporočamo nakup dobre vetrovke, ki vas bo ščitila tako pred dežjem kot vetrom.

Za vse, ki veliko hodite priporočamo tudi nepremočljive dežne hlače. Dobra obutev je pomembna tako v soncu kot v dežju.

profimedia
Zaščita nahrbtnika

Prekrivalo za dež, ki ga namestimo na nahrbtnik, pomaga pri blažjih padavinah. Dobro je preveriti, da je privezano ali kako drugače pričvrščeno na nahrbtnik, sicer ga močnejši sunek vetra lahko odpihne. Toda v resnem dežju ne zadostuje.

profimedia
Dežnik, palice …

Dežnik pomaga, posebej če ne piha. Dobro je imeti malo močnejši dežnik, ki ga ne zlomi že prva sapica. Nekaterim ga uspe pritrditi na nahrbtnik, tako da jim ga ni treba držati in lahko prosto uporabljajo obe palici, še vedno pa se najbolje obnese, da palic in dežnika ne uporabljamo hkrati. Dežnik ali velik dežni klobuk bodo malo pomagala tudi vsem pohodnikom z očali.

In seveda, nikar se na pohod ne odpravite s slabo voljo, vse skupaj vzemite kot mokro avanturo. V avtu pa imejte obvezno suho perilo, da ne boste mokri dlje časa, saj se boste tako le prehladili. In mimogrede - za vsakim dežjem posije sonce.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek