5 odličnih idej za pohode

5 odličnih idej za pohode (foto: Profimedia) Profimedia
30. 4. 2017

Kaj boste počeli 2. maja? Kaj pravite na sprehod ali pohod ter obilo svežega zraka? Poiskali smo nekaj idej za pohode, ki bodo potekali na ta dan.

Pohod skozi Zalo

Vabljeni na pohod po krožni poti skozi Zalo. Pohod se začne pri kmetiji pr' Bukovc v Žireh in vodi v smeri Golega vrha ter naprej v osrčje Zale. Sprehodili se boste mimo številnih domačij, skozi gozdiček Pihovc in naprej mimo slikovite struge potoka Zala v Mlin in do Sivca ...

Pot ni zahtevna in je primerna tudi za družine z otroki, a si jo lahko po potrebi skrajšate in se z malimi nadobudneži podate po Medvedkovi poti.

  • Trajanje pohoda: 3-4 ure
  • Čas odhoda: ob 9. uri iz parkirišča pri kmetiji pr. Bukovc

Posebna značilnost Zale je precejšnja vodnatost, zato priporočamo udobno pohodniško obutev in obleko ter kakšno dodatno oblačilo, saj je v mogočnih gozdovih še poleti prijetno hladno.

Več: www.tdzirovskivrh.si

Pohod na Lisco in Lovrenc

Prijetno druženje vas čaka tudi na poti na Lisco in nato do Lovrenca. Pohod se začne na postaji Breg, do koder se pripeljete z vlakom, in nadaljuje skozi vas Razbor do Tončkovega doma na Lisci (947 m). Sledi skok do Lovrenca, kjer bo daljši postanek. Nato pa vas čaka le še sestop do železniške postaje.

  • Trajanje pohoda: 6-7 ur – lahka tura
  • Odhod: ob 5.15 z vlakom z železniške postaje v Mariboru
  • Stroški: povratna vozovnica Maribor-Breg

Prijave in dodatne informacije: Tone Demšič, tel.: 02 61 81 103

Z Ribnice na Pesnik in Lepšnik

Pohod bo potekal po nemarkirani poti in sicer mimo Miheliča, Bukovnika, Kranjca do koče Pesnik, kjer bo prvi postanek. Sledila bo hoja po gozdni cesti do Lepšnika, kjer si boste ogledali gozdarski muzej in nato mimo Kopa, Gosaka nazaj v Ribnico. Pot je lepa in ni zahtevna.

  • Trajanje pohoda: 4 ure – lahka tura
  • Čas odhoda: ob 8 uri, Ribnica na Pohorju

Pohod vodi: Stanislav Zlatinek, 041 494 868. Več na www.pdribnicanapohorju.si

21. tradicionalni pohod po poteh KS Gorica pri Slivnici

2. maja vabljeni na tradicionalni pohod po poteh KS Gorica pri Slivnici. Odpravili se boste na Gaj in od tam na Čatrov hrib in Preskočino, nato pa na vrh Tratne, Lipovec in v Drobinsko. Sledi še vzpon do klopce na Peskah ter spust v Gorico, kjer vas bo na prireditvenem prostoru čakala malica.

Več: www.pdslivnica.com

Iz Bazovice v Tržaško Istro

Pridružite se lahko tudi vodenemu krožnemu pohodu iz Bazovice v Tržaško Istro. Pot vas bo vodila v dolino Glinščice v vas Boljunec, nato po stari romarski poti oljčnih nasadov v Ricmanje in nazaj na kraški rob čez Katinaro pri Trstu.

  • Trajanje pohoda: 6 ur
  • Zbirno mesto: ob 8. uri na mejnem prehodu Lipica, od koder se odpeljete do parkirišča pri Bazovici (lastni prevoz).

Dodatne informacije: Martin Bizjak,  041 352 482

Še več idej smo zbrali v članku Ideje za izlete in pohode po Sloveniji

Preberite še: 5 dobrih razlogov, zakaj izbrati hojo

Značke: pohod