Izberite prave pohodne čevlje

Izberite prave pohodne čevlje (foto: Promocijski material) Promocijski material
29. 4. 2013 Promocijsko sporočilo

Včasih je veljalo, da morajo biti pohodni čevlji malo večji zaradi debelejših nogavic, danes se je to pravilo spremenilo.

Pohodniška obutev mora biti prav velika, da imate enak oprijem spredaj in ob strani čevlja. Če so čevlji preveliki ali premajhni, se radi pojavijo otiščanci. Še posebno, če je obutev nova.

Zato je zelo priporočljivo oziroma že kar nujno, da pred dolgotrajno hojo ali pohodom pohodne čevlje obujete na krajših sprehodih, tako da se obutev prilagodi stopalu in se omehča

Izbira obutve glede na teren
  • Enostavni tereni (krajši pohodi) - lahkotna, zračna, udobna, večinoma nizka, odporna proti vlagi, podplati so mehkejši, močno oblazinjeni in manj odporni proti torzijskim in fleksijskim obremenitvam.
  • Srednje zahtevni treni - treking čevlji, ki so trše blazinjeni ter dobro primejo stopalo.
  • Zahtevni tereni - običajno ima oporo za gleženj, rebrast podplat, dobro toplotno izolacijo in trdno blazinjenje, da se podlaga dobro občuti.
Pohodni čevlji blagovne znamke Dolomite

Blagovna znamka Dolomite obstaja že 116 let, njihovi pohodni čevlji pa so sinonim za udobje.

Vsi modeli so izdelani na osnovi anatomije človeškega stopala in zato izjemno prilagodljivi nogi, kar zagotavlja visoko raven udobja med hojo.

Prednosti sistema DAS (Dolomite Anatomic System):

  • zmanjša se pritisk na hrbtenico (tudi na predel vratu) in sklepe (kolke, kolena, gleženj, nart),
  • zmanjša se utrujenost in
  • poveča splošno dobro počutje in udobje.

Na voljo so čevlji za zahtevne plezalce, pa tudi za pohodništvo in lažje aktivnosti v naravi ter za vse, ki se navdušujete nad nordijsko hojo.

Dolomite - z nami že od leta 1897. Več na www.dolomite.it