Najlepše pohodniške poti v Sloveniji (primerne tudi za začetnike)

Najlepše pohodniške poti v Sloveniji (primerne tudi za začetnike) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 9. 2022

Odkrijte najlepše pohodniške poti v Sloveniji, ki so super izbira tudi za začetnike.

Gora Oljka

Na Štajerskem koncu je eden najbolj priljubljenih pohodniških vrhov, na katerega se odpravite iz številnih krajev: najdaljša pot traja dobri 2 uri, najkrajša pa približno 45 minut. Večina poti je precej enostavnih in primernih za začetnike, vrh pa ponuja čaroben razgled.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janez Kotar (@janezkotar)

 
Sveta Ana

Razgledna vzpetina, primerna praktično za vsakogar, saj je zelo nezahtevna. Hoja traja približno 30 minut in ponuja čudovit razgled na Ljubljansko barje, Polhograjsko hribovje in Kamniško Savinjske Alpe. Še posebej čaroben je vzpon v jutranjih urah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srdjan Vujmilovic Photography (@srdjanvujmilovic)

 
Nanos

Čudoviti vzponi vas čakajo tudi na Primorskem. Nanos ponuja čudovit razgled na Postojnsko kotlino, Tržaški zaliv, del Vipavske doline in bližnje vrhove. Si želite vzpon narediti še bolj poseben? Odpravite se na nočni pohod na Nanos, ki je redno organiziran.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreja Kovačić (@kovacicaandreja)

 
Bučenica 

Še ena razgledna enostavna pot vodi na Bučenico. Od tam se razprostira pogled na izjemno Sočo, Tolminsko hribovje in Alpe. Razgledna točka je sicer manj znana in posledično tudi manj obiskana, zato se lahko pogleda naužijete v miru.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafko Drascek (@rafkodrascek)

Ojstrica

Ena najbolj ikoničnih razglednih točk v Sloveniji ponuja čudovit pogled na Blejsko jezero. Pot je enostavna, a razgibana in zato zanimiva za prav vsakega ljubitelja narave. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ingrid Kovačić Ušaj (@ingridkov)

Gradišče (Velika Planina)

Le kdo ne pozna Velike Planine? Idilično pastirsko naselje ustvarja idilično okolico, ki navdušuje tako domače, kakor tudi tuje izletnike. Pot lahko začnete v Kranjskem Raku, od koder v približno dveh urah osvojite vrh - Gradišče. V primeru, da si želite krajšega pohoda, pa uporabite nihalko, ki vas pripelje do Šimnovca, od koder pot do vrha traja približno 30 minut.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ingrid Kovačić Ušaj (@ingridkov)

Voje

Super izbira za vse ljubitelje narave, ki si želijo enostavnejšega, a dinamičnega pohoda. Pot pričnite pri koritih Mostnice, kjer vas čaka pot ob čudoviti reki, nato pa se vzpnite proti vrhu. Po poti vas bodo presenetili lepi razgledi, ob vrhu pa obvezno obiščite tudi slap Voje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NejaJerneja (@jerneja.bergoc)