Zakaj bi se morali odpraviti na sprehod v soju polne lune

Zakaj bi se morali odpraviti na sprehod v soju polne lune (foto: pixabay) pixabay
7. 4. 2020

Danes si lahko privoščite nočni sprehod v soju polne lune. 

Če ste doma na deželi ali blizu kakšne sprehajalne poti si privoščite nočni sprehod, lahko pa greste danes zvečer na svoj vrt, saj ob polni luni dobi pokrajina še posebno čarobnost. 

profimedia
Zakaj bi to počeli?

Ker je čudovito... 

In ker nam lahko zgolj opazovanje in občudovanje nočnega neba ter narave odpre novo percepcijo življenja ter pomiri naš nemirni um in dušo. Morda dobimo odgovore na vprašanja, ki so nas begali čez dan. Ali pa se, končno, sprostimo in pozabimo na vse tegobe, ki bodo ob pogledu na širno nebo postale tako banalne. 

Narava nam daje možnost, da stopimo iz kaosa modernega življenja in vstopimo v svet, kjer ni rokov plačil, zvonenja telefonov, pisanja mailov in nenehne potrebe, da nekaj počnemo. Popolnoma brez skrbi.

pixabay

Gledanje nočnega neba in sprehod po naravi nam omogoča preprostejše življenje: tišina, soj lune, mističnost in neskončnost. Čas se vrti počasneje. Povežemo se z naravo in sami s seboj. Tako kot so to počeli naši predniki.

Tudi študija na univerzi v Kaliforniji je pokazala, da opazovanje zvezd lahko iz nas naredi boljše ljudi. Ugotovili so, da strahospoštovanje in občudovanje, ki zbuja opazovanje nočnega neba, vzbuja nesebična, sočutna in pozitivna obnašanja. Zmanjša se egoizem in občutek, da smo center sveta. Želimo si izboljšati življenja drugih, pomagati in zmanjšati negativne vplive na okolje. Naša pozornost se premakne iz naših sebičnih individualnih potreb ali težav k nečemu večjemu.

Če daš priložnost nočnemu nebu, morda izgubiš srce v neskončnosti ...

Poglejte si več: 6 razlogov, zakaj bi morali večkrat sami v naravo

ali Prihaja najbolj svetla SUPER POLNA LUNA tega leta (v tehtnici)