V naši bližini bodo kmalu odprli najdaljšo krožno pohodniško pot na svetu z veliko znamenitostmi

22. 6. 2024
Deli

S ciljem, da bi privabili pohodniške turiste bodo julija na Portugalskem kmalu odprli nov projekt, imenovan Palmilhar Portugal. Ta 3000 km dolga pohodniška pot bo hkrati povezala 100 portugalskih znamenitosti, ki si jih morate ogledati.

Bolj kot katera koli običajna pot bo Palmilhar Portugal prečkala večja mesta, kot je Lizbona, in regije, kot je Algarve. To bo tudi priložnost za pohodnike, da raziščejo številne znamenitosti Unescove svetovne dediščine.

Pohodniška pot za boj proti množičnemu turizmu

Portugalska je s svojimi izjemnimi kraji in izjemnimi panoramami ena najbolj priljubljenih destinacij za popotnike. Medtem ko se na tisoče turistov vsako leto zgrinja na divje, rajske portugalske plaže, so zelo priljubljene tudi sončne pohodniške poti v državi.

Preberite še: 

 V želji, da bi obdržali množični turizem in zaščitili nekatera od teh območij, bo nov projekt v naravni velikosti, ki ga je zasnoval Ricardo Bernades, navdušen pohodnik, kmalu ugledal luč sveta.

 Ta dolga 3000 km dolga pohodniška pot, imenovana Palmilhar Portugal, naj bi postala največja takšna pot na svetu. Glavni cilj je pomagati turistom odkriti državo z novega zornega kota, tako da jih odmaknemo od bolj turističnih območij in približamo manj znanim krajem.

Prvi del poti kmalu odprt za javnost

 Ta ambiciozen projekt je še v povojih, vendar bo prvi uvodni del odprt julija v mestu Alenquer, severno od Lizbone. Sledil bo odsek ob obali Alentejo na jugu države, pred gorskim odsekom Trás-os-Montes na severu. Ta projekt bo vključeval 15 takšnih poti, ki bodo ustvarjene in odprte pred zaključkom, ki naj bi se zgodil čez tri leta.

Ta ambiciozen projekt je še v povojih, vendar bo prvi uvodni del odprt julija v mestu Alenquer, severno od Lizbone.

Ta ambiciozen projekt je še v povojih, vendar bo prvi uvodni del odprt julija v mestu Alenquer, severno od Lizbone.

Profimedia

Celotna trasa bo dostopna tako pohodnikom kot tudi kolesarjem, po vsej dolžini pa bodo predvideni pasovi. V želji po vključevanju načrtujejo prilagoditev dela poti za osebe z omejeno mobilnostjo. 

Zagnana bo tudi aplikacija za spremljanje poteka ustvarjanja poti. Cilj bo obveščanje sprehajalcev o poteku poti in še več. Vnaprej boste lahko rezervirali prenočišča in prehrano ter vstopnice za športne in kulturne prireditve v bližini poti.

Preberite še: