Si upate? Junija prihaja 100 kilometrov dolga pohodniška dogodivščina I feel Slovenia HIGHLANDER Julian Alps

Si upate? Junija prihaja 100 kilometrov dolga pohodniška dogodivščina I feel Slovenia HIGHLANDER Julian Alps (foto: Tomislav Moze (HIGHLANDER)) Tomislav Moze (HIGHLANDER)
27. 1. 2022

100 km v petih dnevih, neobljudene poti, dobra družba in osupljivi razgledi na naravo - vse to vam ponuja pohodniška preizkušnja HIGHLANDER Adventure. Se je upate udeležiti?

Lani julija se je prireditve v Sloveniji udeležilo 150 pohodnikov iz 7 držav, po  uspešni izvedbi pa organizator letos predstavlja dodatno razdaljo, I feel Slovenia HIGHLANDER55, ki je krajša, tridnevna različica in meri dobrih 55 km. Namenjena je tistim, ki imajo manj časa ali pa še niso pripravljeni na dolgo preizkušnjo. Vabljeni torej tako manj kot bolj izkušeni pohodniki, pa tudi tisti, ki neradi tekmujete. Prireditev je namreč netekmovalne narave, vsak udeleženec hodi v lastnem tempu in »tekmuje« izključno s svojim ciljem, ki je prehoditi 55 km ali 100 km in postati HIGHLANDER. Letos bo potekala od 25. do 29. junija.

Kje poteka trasa?
Miha Škulj (HIGHLANDER)

Izhodišče nad Bohinjskim jezerom bo udeležencem ponudilo prelepe razglede na Julijce in jezero, nato pa se bodo po razglednem grebenu podali v smer Soriške planine in zavili v dolino proti Baški grapi in Podbrdu. Z vmesnimi postojankami na Kneških ravnah se krajša, dobrih 55km dolga trasa zaključi pri Mostu na Soči, daljša pa nadaljuje v smeri Tolmina in Kolovrata ter se zaključi v Kobaridu.

Udeleženci za upoštevanje poti prejmejo zemljevide in se morajo oglasiti na kontrolnih točkah. Tam prejmejo tudi hrano in vodo ter prostor za šotorjenje. Organizatorji so udeležbo omejili na do 200 udeležencev, saj želijo vzdrževati minimalen vtis na okolje. Predprijave so že razprodane, v času spletnega informativnega dne, ki bo 27.1. ob 20h, pa velja popust na redno ceno.

O prireditvi HIGHLANDER

HIGHLANDER Adventure je daljinska pohodniška preizkušnja na kateri udeleženci v petih dneh premagajo 100 kilometrov po neobljudenih poteh, spijo na organiziranih lokacijah na prostem ter vse kar potrebujejo (razen hrane in vode) nosijo s seboj. Organizator jih pričaka na kontrolnih točkah, kjer je poskrbljeno za okrepčila. 

Tomislav Moze (HIGHLANDER)

Prireditev izhaja s Hrvaške in je zrasla v največjo verigo pohodniških festivalov na svetu (tokrat se odvija v 15 državah). Letos premierno prihaja tudi v ZDA, pri nas pa se bo dogajala med 25. in 29. junijem 2022. Dogodek želi spodbuditi preživljanje prostega časa v naravi, vplivati na podobo Slovenije kot trajnostne destinacije in se povezuje s produktom športni turizem.

Več informacij najdete tukaj:

  • https://highlanderadventure.com/julian-alps/sl/highlander/o-highlanerju
  • Kontakt: julian.alps@highlanderadventure.com 

Preverite še zanimivo raziskavo: Skoraj polovici Slovencev primanjkuje vsakodnevnega stika z naravo ali pa Kako vemo, ali smo okuženi z omikronom?