Ideje za hitro in učinkovito domačo kardio vadbo

Ideje za hitro in učinkovito domačo kardio vadbo (foto: Samsung) Samsung
19. 10. 2022 Promocijsko sporočilo

Kardiovaskularno fitnes vadbo lahko v primeru pomanjkanja časa opravimo kar v domači dnevni sobi in si na ta način prihranimo pot do bližnjega fitnes centra. Prednost domače vadbe je v tem, da jo zlahka umestimo v naš natrpan urnik in izvajamo tudi izven delovnega časa fitnes centrov. Že z nekaj vajami na dan boste okrepili mišični tonus in se znebili odvečnih kilogramov. Za vas smo na enem mestu zbrali nekaj vaj, za katere ne boste potrebovali več kot pol ure dnevno.

#1 Nizki skipping

Za začetek se postavite v klasični stoječi položaj, iz začetne pozicije pa začnite kar se da hitro izmenično odmikati stopala od podlage. Pazite, da pri gibanju sodelujejo tudi roke in ne pozabi na aktivirane mišice trupa. V fazi gibanja je zaželeno, da se nagnete rahlo naprej, v stik s podlago pa prihaja samo sprednji del stopal.

#2 Ležeče kolo

Spustite se proti podlagi in se uležite na hrbet, roke iztegnete ob telesu, dlani pa pritisnete ob tla. Preden začnete z gibanjem, aktivirate mišice trupa in pazite, da je glava v podaljšku hrbtenice. Pri gibanju je cilj, da noge spravite v popolnoma iztegnjen položaj in s petami poskušate “narisati” kar se da velike kroge.

#3 Gorski plezalec

Najprej se s trupom spustite proti podlagi in se postavite v položaj deske, uprete se na dlani (te morajo biti v širini ramen) in konice stopal.  Hrbet je po celi dolžini raven, glava pa v podaljšku hrbtenice.  Iz začetnega položaja nato z izmeničnim gibanjem kolena kar se da hitro premikate v smeri prsnega koša. Gibi naj bodo kratki, nadzorovani in intenzivni. 

#4 Sumo poskoki

Za začetek se postavite v klasični stoječi položaj in roke iztegnete nad glavo, stopala postavite skupaj, glava pa naj počiva v podaljšku hrbtenice. Na račun poskoka in odmika stopal se spustite v počep, roke, ki so v iztegu, pa primaknete k telesu, ko se spustite do skrajne točke in so roke v stiku s stegni, se ustavite in se kar se da hitro vrnete v začetni položaj. Pri gibanju pazite, da je hrbet ves čas lepo poravnan, pogled pa usmerjen naprej. Premikate se kar se da hitro, maksimalno so aktivirane mišice trupa.

#5 Šprinter na mestu 

Najprej se postavite v položaj rahlega izpadnega koraka, to pomeni, da stopali odmaknete, malenkost pokrčite kolena in se nagnete naprej, prav tako pokrčite obe roki in jih približate telesu. Eno dlan postavite skoraj vzporedno s svojim obrazom, drugo pa odmaknete v nasprotni smeri. Ko je vse na svojem mestu, hitro aktivirate še mišice trupa in začnete z gibanjem, vaša naloga je, da kar se da hitro menjate položaj rok in pri tem pazite, da preostali del telesa ostane na mestu.

Samsung

Najsodobnejša senzorska tehnologija za brezhibne meritve

Podjetje Samsung ponuja vrsto pametnih naprav in storitev za spremljanje zdravja in dobrega počutja, ki vam bodo pomagale spremljati vaš napredek, vzpostaviti bolj zdrave navade in dosegati zastavljene cilje. Ure nove serije Galaxy Watch5 omogočajo natančno spremljanje vadbe in prikazujejo praktične podatke, ki uporabnikom pomagajo na poti do zdravja in dobrega počutja. 

Galaxy Watch5 pametna ura je opremljena z edinstvenim senzorjem Samsung BioActive, ki poganja naslednjo dobo digitalnega spremljanja zdravja. BioActive Sensor, ki je bil prvič predstavljen v seriji Galaxy Watch4, uporablja en sam edinstven čip, ki združuje tri zmogljive zdravstvene senzorje – optični srčni utrip, električni srčni signal in bioelektrično impedančno analizo telesne sestave – za zagotavljanje obsežnih odčitkov, ki vključujejo srčni utrip, raven kisika v krvi in ​​celo raven stresa. Poleg tega lahko uporabniki pridobijo globlje razumevanje zdravja svojega srca s spremljanjem krvnega tlaka in EKG-ja neposredno na zapestju

Za male zmage in trajno boljše počutje

Galaxy Watch5 serije, ki je zasnovana za vsakodnevne zmage, ponuja celovito izkušnjo od začetka do konca, ki presega fitnes dejavnosti in vključuje proces po vadbi, počitek in okrevanje. Orodje za merjenje telesne sestave zagotavlja popoln posnetek uporabnikovega splošnega zdravja, ki mu nudi prilagojen pristop za zastavljanje ciljev, vodenje skozi prilagojene vadbe in spremljanje napredka. Ko je čas za počitek, serija Galaxy Watch5 omogoča uporabnikom podatke o okrevanju, vključno s srčnim utripom po intenzivni vadbi, in prilagojena priporočila glede porabe vode na podlagi izgube potenja.

Pri dobrem počutju je pomemben nočni počitek, zato uporabnikom pomagajo do boljšega spanja. Nudijo razumevanje vzorcev spanja prek rezultatov spanja, ki spremljajo faze spanja, skupaj z zaznavanjem smrčanja in ravnjo kisika v krvi. S tem lahko dosežemo izboljšane spalne navade z naprednimi nasveti za boljše spanje, ki nudijo prilagojen enomesečni vodeni program. 

Galaxy Watch5 Pro - za navdušence nad dejavnostmi na prostem

Galaxy Watch5 Pro, ustvarjen za tiste, ki radi uživajo na prostem, je najnovejši dodatek v portfelju Galaxy Watch. Od pohodništva do kolesarjenja in več, Watch5 Pro je pripravljen na izziv zahvaljujoč vrhunskim materialom. Odlikuje ga izboljšan safirni kristal, ki je bolj odporen proti obrabi in trpežno ohišje iz titana, ki ščiti zaslon s štrlečim okvirjem. Galaxy Watch5 Pro je opremljen tudi s povsem novim športnim paščkom D-Buckle, ki ponuja robustno vzdržljivost z elegantnim in čistim prileganjem.

Vgrajena je močna in vzdržljiva baterija. Izkoristite GPX, ki je prvič na voljo na Galaxy Watch. Odpravite se na pohod in posnemite ter delite z drugimi ljubitelji poti v aplikaciji Samsung Health z Route Workout. Prenesete lahko tudi pohodniške in kolesarske poti, ko vadite za naslednjo dirko ali poskušate popestriti svojo rutino. Med pohodom ali kolesarjenjem z intuitivnimi navodili zavoj za zavojem imejte oči na poti in stran od zemljevida. Ko boste pripravljeni na odhod domov, vas Galaxy Watch5 Pro zlahka pripelje do tja s funkcijo Track back, ki vas popelje nazaj na pot, po kateri ste prišli.

Povežite rezultate s telefonom in rezultati so na dlani

Odlična kombinacija je prav novi model Galaxy Z Flip4, ki, ponuja izboljšavo najljubših funkcij uporabnikov, zato je vrhunsko orodje za samoizražanje. Njegova kompaktna pregibna zasnova ponuja edinstvena doživetja, ki jih ne omogoča noben drugi pametni telefon.

Samsung

Videoposnetke snemajte prostoročno ali zajemajte celotne skupinske selfije pod različnimi koti, tako, da delno zložite Z Flip4 in aktivirate funkcijo FlexCam. Z nadgrajeno funkcijo Quick Shot pa lahko posnamete visokokakovostne selfije kar z zunanjega zaslona in tako izkoristite glavno kamero. Zunanji pomožni 4,82-centimeterski zaslon je idealen tudi, ko se vam mudi in bi radi nekaj stvari opravili hitro. Na njem se prikažejo tudi pogosto uporabljene aplikacije, ki jih na ta način lahko uporabite preprosto in hitro brez uporabe glavnega zaslona. Ta zaslon lahko tudi popolnoma vizualno prilagodite z uporabo videov, fotografij ali lastnim AR emojijem ter tako personalizirate številčnico ure. 

Vse podatke z vaše pametne ure pa lahko prek aplikacije pregledujete na telefonu in tako sledite izboljšavam vadbe, spanja ali mirovanja čez ves dan.