Janja Garnbret gre v petek ob 10:30 po zmago v prvi tekmi prostega plezanja v zgodovini OI

Janja Garnbret gre v petek ob 10:30 po zmago v prvi tekmi prostega plezanja v zgodovini OI (foto: profimedia) profimedia
5. 8. 2021

Najbolj resna kandidatka za tretje posamično zlato v slovenski olimpijski odpravi je športna plezalka Janja Garnbret, ki jo po sredini zmagi v kvalifikacijah v petek ob 10:30 čaka še finale najboljše osmerice plezalk.

Selektor reprezentance Gorazd Hren je prepričan, da je šestkratna svetovna prvakinja in zmagovalka 30 tekem svetovnega pokala že v kvalifikacijah potrdila svoj status najboljše na svetu. Kljub dvema zdrsoma v hitrostnem plezanju je z lahkoto zmagala na vseh balvanih ter dosegla četrto mesto v težavnosti, kjer pa ji je zaradi že potrjenega prvega mesta v kvalifikacijah brez dvoma malo padla koncentracija. Janja se je vse sive lase v kvalifikacijah na Instagramu opravičila svojemu trenerju Romanu Krajniku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JANJA GARNBRET (@janja_garnbret)

Konkurenca v finalu je pričakovana. Za Garnbretovo so se zvrstile južnokorejska najstnica, 17-letna Chae-hyun Seo, Japonki Miho Nonaka in Akijo Noguči, Američanka Brooke Raboutou, Avstrijka Jessica Pilz, Poljakinja Aleksandra Miroslaw, ki je v hitrosti le za stotinko zgrešila svetovni rekord, v balvanih in težavnosti pa pristala na repu uvrščenih, in francoska specialistka za hitrost Anouck Jaubert.

V finalu se obeta manjša sprememba v primerjavi s kvalifikacijami. V kvalifikacijah hitrosti sta hkrati plezali dve tekmovalki, vsaka na svoji steni, a to ni bil dvoboj v pravem pomenu besede, ampak so merili le čas. V finalu pa bodo v hitrosti potekali pravi boji na izpadanje. Tekmica, ki jo bo Garnbretova morala premagati za polfinale hitrosti kombinacije, bo prav Jaubertova.

Vir: RTV, STA