Kako v posameznih življenjskih obdobjih jesti in migati

11. 6. 2016

Pravijo, da ko si mlad, gre vse samo od sebe, skratka za marsikaj je potrebnega mnogo manj truda kot v zrelejših letih. Toda dobro je razviti dobre in zdrave navade. Te se vam bodo še kako obrestovale. Tu je nekaj predlogov, kaj lahko naredite.

Slika 1/3

PRI DVAJSETIH

Večina žensk pri svojih dvajsetih letih, ko nima otrok in moža, jé zunaj s prijateljicami. Kadarkoli si to zaželijo in karkoli si želijo. A problem je, da s tem, ko jeste zunaj, zaužijete veliko nezdravega in več kalorij, kot če bi kuhale same. Ampak tudi za to obstaja rešitev. V skoraj vsaki restavraciji gotovo obstaja kakšna zdrava jed, ki jo lahko naročite, lahko pa pojeste le pol porcije ene od manj zdravih jedi.

Še ena težava je značilna pri dvajsetih letih življenja: preskakovanje obrokov, ki vodi v poznejše prenajedanje ob koncu dneva ali celo ponoči. Zapomnite si, telo je pametno, in če čez dan niste vnesli dovolj kalorij, boste lačni zvečer, ko je najmanj zaželeno jesti.

TRENING

Preizkusite čim več športov, tako boste namreč našle tistega, ki vam bo najbolj pogodu in ga ne boste opustile že po treh treningih. Vsak teden tudi poskrbite za kakšen 30 do 45-minutni kardio trening. A ne pozabite narediti še nekaj vaj za krepitev mišic.

Priporočamo še: tekaški treningi, boot camp, boks, hiphop, badminton s prijatelji ...

Profimedia