Dva izdelka znamke Elan prejela prestižni oblikovalski nagradi Red Dot

Dva izdelka znamke Elan prejela prestižni oblikovalski nagradi Red Dot (foto: Elan) Elan
16. 5. 2022 Promocijsko sporočilo

Elanovi izdelki ponovno navdušujejo. Letos sta že drugo leto zaporedoma namreč kar dva izdelka znamke Elan prejela prestižni oblikovalski nagradi Red Dot: smučka Elan Ripstick tour 104 in jadrnica Elan E6. 

Nagrada Red Dot spada med najprestižnejše oblikovalske nagrade na svetu in hkrati nagrajuje tudi izjemne oblikovalske dosežke. Prvi Red Dot je Elan prejel že leta 2007 in od takrat so razvili prepoznaven oblikovalski jezik izdelkov, ki jih vedno znova odlikujejo inovativnost, tehnološka dovršenost in premišljen dizajn.

Letos si je nagrado Red Dot: Product Design 2022 prislužila smučka Elan Ripstick Tour 104, ki je plod Elanove razvojne ekipe, v sodelovanju z legendarnim Glenom Plakom. Pri razvoju smuči so izhajali iz serije Ripstick, saj so jih želeli narediti še lažje in jim na ta način zagotoviti značilnosti, s katerimi bi bile še bolj primerne tudi za turno smučanje, hkrati pa bi ohranjale vrhunske vozne lastnosti. »Glen Plake je zadnjih nekaj let navdušen turni smučar in nas je že nekaj časa nagovarjal k razvoju nekoliko širše turne smučke, ki bi bila primerna za daljše vzpone, hkrati pa bi s svojimi voznimi lastnostmi zadostila potrebam zahtevnejših smučarjev, ki pri smučki iščejo tako stabilnost pri večjih hitrostih kot tudi oporo pri tehnično bolj zahtevnih spustih. Zato je bilo intenzivno sodelovanje s produktno - razvojno ekipo pri definiciji geometrije, stranskega loka in upogibnosti zelo pomembno. Izjemo smo ponosni, da je tudi institucija Red Dot prepoznala oblikovalski presežek in nagradila Elan s to prestižno oblikovalsko nagrado,« je povedala Melanja Korošec, globalna direktorica blagovne znamke Elan. 

Tudi navtična divizija podjetja Elan ne zaostaja s svojo inovativnostjo, saj je letos že drugo leto prejela nagrado Red Dot: Product design 2022. Zmagovalna jadrnica leta 2022 je Elan E6, ultimativni »performance cruiser«, ki je največji predstavnik Elanove E-linije do zdaj. Elan je pri tem projektu združil moči z vrhunsko ekipo vodilnih podjetij na svojih področjih, kar je vodilo do razvoja še lažje, hitrejše in obenem trdnejše jadrnice z unikatno in dovršeno estetiko, ki brez dvoma poskrbi, da ta ne ostane neopažena. S tem je E6 osvojila že drugo nagrado za oblikovanje od sredine marca, ko je bila uradno lansirana.