Klara Lukan je evropska prvakinja do 20 let v teku na 5000 metrov

Klara Lukan je evropska prvakinja do 20 let v teku na 5000 metrov (foto: Atletska zveza Slovenije) Atletska zveza Slovenije
21. 7. 2019

Ena najbolj obetavnih slovenskih atletinj Klara Lukan je nova evropska prvakinja do 20 let v teku na 5000 metrov.

Lukanova je vodila od štarta do cilja, strla vse tekmice in se naslova veselila z novim državnim rekordom za starejše mladinke 16:03,62.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What a surprise! At Gyulai István memorial I competed on 2000 m and set a senior national record, 5:47,15😍 #european#athletics#premium#meeting

A post shared by Klara Lukan (@klara_lukan) on

"Že pred štartom sem se odločila, da bom tekla v svojem ritmu. Želela sem imeti vse pod nadzorom in se ne ozirati na tekmice. Občasno sem pogledala, če mi katera sledi, a bila sem predvsem fokusirana na svoj tek. Vedela sem tudi, da lahko še izboljšam državni rekord, saj sem na prejšnji tekmi nastopila takoj po maturi in nisem bila maksimalno pripravljena. To mi je tudi uspelo," je po zmagi povedala Šentjernejčanka.

Nova evropska prvakinja bo izpustila nastop na članskem državnem prvenstvu v Celju, bo pa pomagala reprezentanci na evropskem ekipnem prvenstvu v Varaždinu, ki bo na sporedu drugi konec tedna v avgustu.

Lahko povemo, da Lukanovo trenira Tevž Korent, ki je tudi trener naše odlične atletinje Maruše Mišmaš, ki je trenutno na pripravah in medenih tednih v St. Moritzu.