Čudežni Tadej Pogačar zmagovalec prestižne dirke od Tirenskega do Jadranskega morja

Čudežni Tadej Pogačar zmagovalec prestižne dirke od Tirenskega do Jadranskega morja (foto: Instagram) Instagram
16. 3. 2021

“Super otvoritev. Super teden in tudi super dan. Zdaj potrebujem malo počitka, potem pa grem na dirko po Baskiji,” je takoj po tekmi povedal 22-letni Tadej, zmagovalec prestižne dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, ki je osvojil četrto mesto na kronometru, kjer je sicer zmagal Belgijec Wout van Aert.

56. dirka od Tirenskega do Jadranskega morja se že enajsto leto zapored zaključuje s kratko vožnjo na čas v San Benedettu del Trontu. Trasa zadnje, 7., etape je preprosta ‒ gor in dol po dolgi ter popolnoma ravni obalni promenadi v dolžini 10,1 km, kar je nespremenjeno od leta 2015.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tirreno Adriatico (@tirreno_adriatico)

"Malo sem utrujen od napornega tedna, a super zadovoljen s predstavo. Sem izjemno vesel, da sem zmagal. Sijajen zaključek tedna. Super forma. Zdaj pa potrebujem še malo počitka, da se pripravim za nadaljevanje sezone. Gremo s pozitivnimi mislimi naprej," je dejal Pogačar, ki ne bo kolesaril na slavni dirki Milano‒Sanremo, ki bo na sporedu konec tedna: "Ne, letos bom še veliko dirkal. Moja naslednja dirka je Baskija in nato ardenske klasike.”