Odlično! Tadej Pogačar potrdil nastop na dirki po Sloveniji (Video)

Odlično! Tadej Pogačar potrdil nastop na dirki po Sloveniji (Video) (foto: Instagram UAE) Instagram UAE
19. 5. 2021

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je potrdil, da bo nastopil na junijski dirki po Sloveniji. Kot so sporočili iz njegovega tabora, je danes iz njegove ekipe UAE Team Emirates prišla uradna potrditev, da bo 22-letni Slovenec lahko dirkal na domači preizkušnji, ki bo od 9. do 13. junija.

 Že nekaj časa je v zraku viselo vprašanje, ali bo zmagovalec najprestižnejše kolesarske dirke na svetu, Tour de France, lahko nastopil na domači dirki, ali pa bo raje za pripravo na letošnjo francosko pentljo izbral katero od drugih preizkušenj.

Danes je vodstvo njegove ekipe UAE Team Emirates uradno potrdilo, da bo Pogačar lahko nastopil na domači dirki, so zapisali na njegovi spletni strani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UAE Team Emirates🇦🇪 (@uae_team_emirates)

"Resnično sem navdušen, da se bom počasi vrnil in dirkal na domačih cestah. Od zadnje dirke v Liegeu sem imel veliko najrazličnejših obveznosti, vendar se počutim dobro in pripravljen sem na nove izzive," je ob tem povedal Pogačar in dodal, da je njegov cilj na domači dirki brez dvoma skupna zmaga.

"Nazadnje, ko sem tekmoval na dirki po Sloveniji, sem do zmage pomagal sotekmovalcu Diegu Ulissiju. V Slovenijo prihajamo s ciljem, da ubranimo lansko zmago. Z veseljem prihajam domov: to je dirka, na kateri bi tudi sam zelo rad zmagal," je zatrdil slovenski kolesarski šampion.

Ta čas je Pogačar že začel višinske priprave v Sestrieru, kamor je odpotoval skupaj z ekipo. Dirka po Sloveniji mu bo tako služila kot priprava na dirko po Franciji, na kateri bo branil lansko zmago, do katere je prišel po senzacionalni predstavi na kronometru in premagal rojaka Primoža Rogliča.

Pogačar bo po dirki po Sloveniji še ostal na domačih tleh, saj bo nastopil tudi na svojem kriteriju v Komendi 18. junija in nato še na državnem prvenstvu, ki bo 20. junija v Kopru.

Preberite še: Tadej Pogačar in njegova kolesarka Urška Žigart