Primož Roglič: "Bolj si želim, da si me zapomnijo, po mojem trudu in boju, ki ga vložim v vsako dirko, ter po vseh dobrih stvareh, ki smo jih naredili."

Primož Roglič, Tour Velta, Španija (foto: Profimedia) Profimedia
2. 12. 2022

Zdaj je že splošno znano dejstvo, da Roglič zaradi nesrečnega padca ni mogel udeležiti Tour de France in niti dobrodelne tekme v Monaku. Se sprašujete, s katerimi projekti se Roglič trenutno ukvarja? Berite dalje.

Potem, ko je na 16. etapi Dirke po Španiji, vse kazalo na Rogličevo 4. zmago zapored, so se sanje o tej zmagi za slovenskega šampiona v trenutku razblinile. In to tik pred ciljem. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)

Kateri so Rogličevi trenutni projekti?

Roglič ne obupuje. Je neusahljiv vir pozitivnosti. Še več: namesto, da bi se jezil nad usodo in se predal malodušju, si v okviru Fundacije Primoža Rogliča prizadeva, da okrepi razvoj kolesarstva in da pomaga mladoletnim športnikom iz socialno šibkejših okolij.

Poleg tega Fundacija Primoža Rogliča ozavešča in uči o zdravem načinu življenja. Sodelujoči v fundaciji so prepričani, da lahko s skupnimi močmi izboljšamo svet. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)

Malo več o Fundaciji Primoža Rogliča

Na spletni strani Fundacije lahko preberemo: “Sicer Fundacija deluje na izključno prostovoljni bazi. Sredstva zbiramo z dražbami, direktnimi donacijami, sms donacijami, največji delež pa prispeva prav Primož Roglič, tako iz svojega zaslužka profesionalnega kolesarja, ali nagrad za nastope za slovensko reprezentanco ali pa se odreče plačilu ob raznoraznih priložnostih.” 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)

Praktično ves zaslužek preko spletne trgovine Primož Roglič Shop, kot tudi vsi prispevki za udeležbe na prireditvah, kot je na primer dobrodelna kolesarska vožnja, »Zlati krog«, ki se je je udeležilo 250 kolesarjev, so namenjeni Fundaciji. Tako plemenit je Primož Roglič.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)

Prepričani smo, da bomo že kmalu poročali o navdihujočih zgodbah mladih kolesarjev, ki jih je podprla ravno Fundacija Primoža Rogliča. Kaj pa vi menite?

viri:

https://www.delo.si/polet/primoz-roglic-je-ustanovil-fundacijo/

https://www.zurnal24.si/sport/moto-sporti/roglic-znova-navdusil-nocem-da-se-me-spominja-po-tem-377636