Luka Dončić bo član prve peterke na tekmi vseh zvezd v Chicagu. Na prvo mesto so ga dali igralci, navijači in novinarji

Luka Dončić bo član prve peterke na tekmi vseh zvezd v Chicagu. Na prvo mesto so ga dali igralci, navijači in novinarji (foto: profimedia) profimedia
24. 1. 2020

Luka Dončić bo 16. februarja v Chicagu kot prvi Slovenec v začetni peterki nastopil na osrednji tekmi vseh zvezd. V vlogi kapetanov peterk zahoda in vzhoda  bosta znova LeBron James, za katerega bo to že šestnajsta tekma vseh zvezd, in Giannis Antetokounmpo.

Stari znanci spektakla so tudi Anthony Davis, James Harden in Kawhi Leonard v zahodnem delu in Joel Embid ter Kemba Walker na Vzhodu. Ob Dončiću sta debitanta na tekmi zvezd in v prvi peterki še vzhodnjaka Trae Young iz Atlante in Pascal Siskam iz Toronta. Lani je Luka nastopil na tekmi novincev, čeprav mu je dobro kazalo tudi za glavno tekmo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Here are the Top 5 vote getters in each conference 👀 Who will be named an @nbaallstar tonight? 🔥

A post shared by NBA on TNT (@nbaontnt) on

Lani je Luka nastopil na tekmi novincev, čeprav mu je dobro kazalo tudi za glavno tekmo. Letos je Dončić četrti strelec lige (29,1 točke na tekmo), 21. skakalec in tretji asistent lige, ki odlično organizira igro pete ekipe zahodne divizije, tako da ni čudno, da so ga na prvo mesto izglasovali tako navijači, novinarji kot igralci.

V Zahodni konferenci bodo poleg Jamesa in Dončića v prvi postavi še Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers) in James Harden (Houston Rockets), takšno napoved so dan pred tekmo za NBA.com oddali tudi košarkarski analitiki.

20-letni Ljubljančan bo drugi Slovenec v zgodovini All-star tekem, pred njim je leta 2018 ta čast doletela Gorana Dragića. Udeležil se je spektakla leta 2018 v Los Angelesu, a tedaj na naknadno povabilo komisarja lige Adama Silverja, ki je poiskal zamenjave za poškodovane predhodno izbrane igralce. Med Slovenci je na All Star vikendu igral tudi Beno Udrih (leta 2005), ki je prav tako igral na tekmi vzhajajočih zvezd. Dragić je leta 2014 sodeloval še v tekmovanju v spretnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Luka Magic will be in Chicago ✨ @lukadoncic is a 2020 #NBAAllStar starter!

A post shared by NBA on TNT (@nbaontnt) on