Mateja Pintar: "Šport daje veliko več, kot jemlje"

Mateja Pintar: "Šport daje veliko več, kot jemlje" (foto: Vid Ponikvar/Sportida) Vid Ponikvar/Sportida
16. 6. 2012

"Ne ozirajte se na tiste, ki vam bodo skušali dopovedati, da česa ne zmorete," je povedala športna junakinja Mateja Pintar

Mateja se je sprva ukvarjala z rokometom, a ji je nesreča - vzpon na hrib nad domačo vasjo se je končal s poškodbo hrbtenice - prekrižala in popolnoma spremenila vse življenjske načrte. Kljub tragični novici - postala je parapleginja - se ni odrekla športu in našla novo "ljubezen" v namiznem tenisu.

"Šport je bil vedno del mojega življenja in ne glede na to, kaj me doleti, si ne znam predstavljati, da bi se mu odpovedala. Daje mi tudi motivacijo in zaradi športa sem doživela veliko stvari, ki jih sicer najbrž ne bi, spoznala nove ljudi ... Vse to je še toliko bolj pomembno, če se človek v življenju znajde v težkem položaju oziroma mora živeti z določenimi telesnimi omejitvami," je prepričana športna junakinja, ki je med drugim leta 2004 postala tudi paraolimpijska prvakinja (štiri leta kasneje je bila tretja).

Mateja je ena od devetih vrhunskih aktivnih in nekdanjih slovenskih športnikov, vključenih v vseslovensko nagradno igro Dan z mojim športnim junakom, ki omogoča otrokom, da v živo spoznajo ljudi, ki pomenijo navdih ljudem po Sloveniji in celem svetu.

Takšen dogodek bo vašemu otroku zagotovo vlil voljo, moč in vztrajnost za dosego svojih sanj - kakršnekoli pač so! Čeprav morda vaši otroci nikdar ne bodo vrhunski športniki, je pomembno, da jim je šport tako ali drugače blizu; tudi z njegovo pomočjo lahko živijo bolj zdravo in bolj zadovoljno življenje. Pri tem je ob starših pomembna tudi vloga vrhunskih športnikov, športnih junakov. Mateja to prav gotovo je.

"Seveda se je pri vrhunskem športu treba odpovedati marsičemu, vendar sama na to nikoli nisem gledala z vidika, da sem za karkoli prikrajšana. To je pot, ki sem si jo izbrala. Zato, ker me v življenju izpolnjuje in daje neprimerljivo več kot jemlje," je prepričana Pintarjeva.

Iz revije Lisa, foto: Vid Ponikvar / Sportida

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri