25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Moja olimpijska norma: Prijavite se in doživite pravo olimpijsko izkušnjo!

Moja olimpijska norma: Prijavite se in doživite pravo olimpijsko izkušnjo! (foto: OKS) OKS
18. 3. 2016

Sodelujte z ekipo športni strokovnjakov, izboljšajte svojo telesno pripravljenost in ujemite svojo olimpijsko normo. Lahko vas popelje v olimpijski Rio!

Moja olimpijska norma je projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, s katerim želijo ljudi, mlade in stare, tiste brez kondicije in tiste že skoraj vrhunsko pripravljene, tiste, ki tečejo vsak dan in tiste, ki sploh še nikoli niso, tiste, ki so navdušeni rekreativni tenisači, jogisti, nogometaši, tisti, ki se rekreirajo z aerobiko ali pa se sploh ne, da nadenejo športne copate, testirajo svojo telesno pripravljenost, prestavijo svoje standarde na višjo raven, se rekreirajo in trenirajo, izboljšajo kvaliteto svojega življenja in ujamejo svojo olimpijsko normo.

Zakaj?

Da tudi vi na lastni koži izkusite, kako se počutijo naši olimpijski športniki!

Kakšni so občutki, ko moraš vedno znova prestavljati meje svoje vzdržljivosti in zmogljivosti, kako je trenirati pod budnim očesom strokovne ekipe športnega zdravnika, fizioterapevta, športnega psihologa, nutricionista in seveda trenerja ter kako pomembna je vloga navijačev.

Vsak dogodek bodo obiskali tudi olimpijci in s prve roke se boste lahko pozanimali, kako potekajo njihove priprave, so morda že kaj nervozni, kaj jih žene naprej in kakšna so njihova tiha pričakovanja.

In nenazadnje: da boste morda prav vi tisti, ki je dosegel ali presegel svojo olimpijsko normo in si ogledali olimpijske igre v Riu!

Sodelujete lahko tako, da se udeležite enega od dogodkov (navedeni so spodaj) ali pa si na svoj pametni telefon naložite aplikacijo Team Slovenia in testiranje opravite sam.

Vašo telesno pripravljenost bodo izmerili s Cooperjevim tekaškim testom na 2.400 m. To bo predstavljalo vašo izhodiščno telesno pripravljenost, rezultat pa bo služil za osnovo, na podlagi katere je Roman Kejžar, uradni trener projekta, določil olimpijske norme.

Svojo olimpijsko normo boste lovil na zaključnem dogodku 18. junija v Ljubljani.

Vsi tisti, ki boste dosegli ali presegli normo na zaključnem dogodku (in ste se udeležili katerega od prvih testiranj na enem od dogodkov) ali pa boste prvo in zaključno testiranje opravili preko mobilne aplikacije Team Slovenia, se boste uvrstili v nagradno žrebanje.

Nagrajenca, ki bo prejel potovanje na ogled olimpijskih iger v Riu, bodo razglasili na zaključnem dogodku 18. junija v Ljubljani. Tudi takrat bodo z nami olimpijci. Prava olimpijska izkušnja nam zato ne uide.

Testiranja

 • Prva testiranja bodo preko mobilne aplikacije mogoča v obdobju od srede, 6. aprila 2016, do srede, 30. aprila 2016.
 • Testirali se boste lahko tudi na enem od petih dogodkov. (seznam najdete spodaj)

Obdobju prvih testiranj sledi pripravljano obdobje. V tem času bodo na spletnem mestu in preko mobilne aplikacije deležni predlogov treningov, nasvetov, smernic in motivacije strokovnjakov, ki sodelujejo tudi z olimpijskimi športniki in jim s svojim znanjem pomagajo do uspehov in navsezadnje tudi olimpijskih kolajn. To obdobje traja približno 8 tednov.

Če ste v tem času uspeli napredovati in izboljšati svojo telesno pripravljenost, boste to lahko preverili v mesecu juniju.

 • Tisti, ki ste to že prvič storili preko mobilne aplikacije, boste zaključno testiranje lahko opravili v času med vključno četrtkom, 9. junijem 2016 in petkom, 17. junijem 2016 do 18. ure.
 • Tisti, ki pa ste svojo telesno pripravljenost zmerili na enem od naših prvih dogodkov, pa boste lahko preverili, če ste dosegli svojo olimpijsko normo, na zaključnem dogodku v Ljubljani, 18. junija 2016. Ta bo še posebej olimpijsko obarvan.

V Ljubljani bodo med vsemi, ki ste dosegli ali presegli svojo olimpijsko normo, izžrebali nagrajenca, ki bo poletel v Rio na ogled olimpijskih iger. Ter seveda podelili še kopico drugih privlačnih nagrad.

Dogodki

 • Kranj | 9. april 2016

Atletski stadion, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj

 • Maribor | 10. april 2016

Atletski stadion Poljane, Engelsova ulica 6, 2000 Maribor

 • Ljubljana | 15. april 2016

Športni park Kodeljevo / atletski stadion

 • Koper | 16. april 2016

ŠRC Bonifika, Ljubljanska cesta 2, 6000 Koper

 • Novo mesto | 17. april 2016

Centralni stadion Portovald, Topliška cesta 4, 8000 Novo mesto

Zagotoviti vam želijo čim boljšo olimpijsko izkušnjo in z njo čim bolj osebno obravnavo olimpijske strokovne ekipe. Zato vas vljudno naprošamo, da se izbranih terminov držite in ste na lokaciji pravočasno.

Vsako polno uro vas bodo sprejeli v akreditacijskem centru, ker vas bo ekipa Moje olimpijske norme seznanila s potekom aktivnosti in usmerila v ustrezne cone.

Dvajset minut čez polno uro se boste v ogrevalni coni pod nadzorom trenerja ustrezno pripravili na testiranje in ogreli.

Vsako polovico polne ure bo na vrsti skupinski štart (maksimalno 25 udeležencev) Cooperjevega testa (2.400 m).

Po opravljenem testiranju boste imeli čas, da se posvetujete s strokovnjaki olimpijske ekipe ali udeležite delavnice, kjer se boste seznanili s smernicami za pravilno in učinkovito izboljšanje telesne pripravljenosti glede na vaš izhodiščni izmerjeni rezultat Cooperjevega testa. Družili se bomo tudi z olimpijci, da bo olimpijska izkušnja še popolnejša.

Ekipo športnih strokovnjakov sestavljajo:
 • Roman Kejžar, tekaški trener
 • Petra Zupet, športna zdravnica
 • Nace Gartner z ekipo, fizioterapevti
 • Nada Kozjek, nutricionistka
 • Aleš Vičič, športni psiholog

www.olympic.si/moja-norma

Moja olimpijska norma

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri