Na teniška igrišča se vrača zmagovita mati treh otrok

Na teniška igrišča se vrača zmagovita mati treh otrok (foto: Instagram) Instagram
14. 9. 2019

"V teh sedmih letih sem se povsem posvetila materinstvu. To imam rada, resnično. Toda rada sem tudi poklicna teniška igralka. Pošteno povedano, pogrešala sem ta znani občutek," je ob oznanitvi, da se vrača na teniška igrišča zapisala Kim Clijsters.

Belgijka Kim Clijsters se je leta 2012 športno upokojila, a le teden dni po koncu odprtega prvenstva ZDA (v katerem je igrala mamica Serena Williams), je presenetljivo objavila vrnitev na teniška igrišča, ki naj bi se zgodila v januarju. 36-letnica je v bogati karieri osvojila štiri turnirje za grand slam, od tega tri, ko je bila že prvič mati. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

He finally arrives... Meet Blake Richard Lynch . #proudsister #proudbigbrother #proudparents ❤️❤️

A post shared by Kim Clijsters (@clijsterskim) on

  • V karieri je že imela en daljši tekmovalni premor, 26 mesecev med letoma 2007 in 2009.
  • Osvojila je 41 turnirjev WTA posamezno in 11 med dvojicami, od tega na grand slamih posamično trikrat na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku (2005, 2009 in 2010) in v Melbournu leta 2011, dvakrat pa je bila najboljša še v dvojicah.
  • V teniški hram slavnih so jo vključili leta 2017.
  • Najboljša teniška igralka sveta je bila prvič 11. avgusta 2003. Po poroki z Brianom Lynchem je štiri leta zatem rodila hčerko Jado in prvič naredila premor ter se vrnila 26 mesecev pozneje.
  • Zadnji obračun je odigrala leta 2012, ko je izpadla v drugem krogu OP ZDA. Leto dni pozneje je rodila sina Jacka, leta 2016 pa sina Blaka.
  • Ima svojo teniško akademijo. 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On my way to get Jada And Jack at school! Blake is in the Thule carriage in the back, loving every second of it! #bigfan #thule #motherof3 #❤️

A post shared by Kim Clijsters (@clijsterskim) on

"Vse od rojstva zadnjega sina sem veliko trenirala, posebno v zadnjih mesecih sem res dobro fizično pripravljena. Presenečena sem nad napredkom," je zapisala simpatična Kim, ki se je nekoč za vladavino v tenisu borila z Justine Henin in Sereno Williams. 

Preberite še: Kako v materinstvu uživa Serena Williams?