Najboljši motivatorji

Najboljši motivatorji (foto: Profimedia) Profimedia
31. 8. 2016

Potrebujete dodatno motivacijo? Glasba med vadbo ali tekom je odličen motivator. Tud vadba s prijateljico. A tokrat imamo v mislih nekaj drugega.

Tecite s psom

Zagotovo ne boste našli boljšega trening partnerja. Psi so bitja navad in zato vam bodo pomagali, da se držite načrtovanega treninga.

Raziskave med drugim tudi kažejo, da je kar 34 odstotkov več možnosti, da bodo pasji lastniki pod streho spravili priporočenih 150 minut gibanja na teden kot tisti brez ljubljenčkov. Pri tem pa se lastniki psov niti ne zavedajo, koliko se gibajo. Poleg tega pes nima slabega dne, je vedno za sprehod ali tek.

Zato lastniki psov, naj se vas naleze navdušenje. Za popestritev pa s seboj vzemite še frizbi ali žogico.

Če ste lastnik še mladega kosmatinca

Potem se nikar ne odpravite na daljši tek kar takoj – sprehode začnite podaljševati po dopolnjenih šestih mesecih, z dolgimi sprehodi po težjem terenu in tekom pa počakajta do dopolnjenih 14 mesecev.

Več: Kako se pravilno lotiti teka s psom?

Razmišljate o nakupu psa?

Tu je nekaj pasem, ki vas ne bodo pustile na cedilu. Ne glede na to, kako hitro tečete.

Weimarski ptičar ali Weimaranec: nekoč so ga vzrejali za lov na veliko divjad. Danes je lahko odličen družinski pes. In potrebuje zelo veliko gibanja. 

Dalmatinec: inteligenten, prijaznega temperamenta in zelo vztrajen. To so psi, ki so bili vzrejeni za tek ob kočijah in konjih, zato so mu dolgi sprehodi in tek pisani na kožo.

Sibirski haski: je idealen spremljevalec za tek, saj potrebuje veliko gibanja in je izredno vzdržljiv. Vendar pri tem ne smete pozabiti, da slabše prenaša visoke temperature, zato jih je treba zaščiti pred pregretjem. Neizkušeni boste hitro srečali tudi z njegovo nagajivostjo.

Borderski ovčar (Border Collie): zelo inteligenten pes. Pa tudi zelo energičen. Ne glede na vreme, bo užival v dolgih sprehodih in teku. Zanj je značilna neverjetna kondicija.

Rodezijski grebenar: tudi ta pasma je bila vzrejena za lov, zato predstavlja odličnega spremljevalca za tek. Če pa mu ne boste nudili zadostne količine gibanja, boste spoznali njegov napornejši del temperamenta – neobvladljivost.

Bi raje mešanca? Naj bo dolgonog in z mišičasto telesno zgradbo.

No, zdaj ste našli svojega trenerja in motivatorja.

Ideja

Pokukajte na www.fit-s-psom.si , kjer boste našli vse podatke, kako se pridružiti skupini ljudi, ki trenirajo skupaj s svojimi ljubljenčki. V ponudbi imajo prav vse od teka, fitnesa do sprehodov s psom. Delujejo na treh lokacijah – v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici.