Nekdanji trener Tine Maze in Petre Vlhove Livio Magoni bo prevzel Meto Hrovat

Nekdanji trener Tine Maze in Petre Vlhove Livio Magoni bo prevzel Meto Hrovat (foto: profimedia) profimedia
6. 5. 2021

Panoga za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije v olimpijsko sezono 2021/22 vstopa z najvišjimi cilji. Vodilni možje panoge ne skrivajo, da so cilj slovenskih alpskih smučarjev najvišja mesta na zmagovalnem odru na zimskih olimpijskih igrah februarja v Pekingu. Del slovenskega olimpijskega mozaika bo Livio Magoni, nekdanji trener Tine Maze.

Sedeminpetdesetletni italijanski strokovnjak iz Selvina pri Bergamu, ki je svetovni sloves pridobil kot trener slovenske šampionke Tine Maze, se je po koncu petletnega sodelovanja s Slovakinjo Petro Vlhovo zelo hitro dogovoril o vrnitvi v Slovenijo. Magoni je pri uspehih slovenske šampionke sodeloval v treh sezonah, od 2010 do 2013.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Vlhova (@petravlhova13)

Z Magonijem v ekipi je Mazejeva zabeležil enega največjih kariernih uspehov, zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala za sezono 2012/13, ko je nanizala 11 zmag in zbrala rekordno število točk svetovnega pokala (2414 točk).

Po koncu sodelovanja z Mazejevo je prevzel italijansko žensko reprezentanco, nato pa je leta 2016 postal trener Vlhove. Vlhova je pod njegovim vodstvom letos osvojila svoj prvi veliki kristalni globus.

Po koncu sezone aprila sta se razšla, s čimer se je odprla priložnost tudi za slovensko alpsko smučanje. Vabilo za vstop v slovensko reprezentanco je dobil že pred petimi leti, a se je takrat odločil za sodelovanje z Vlhovo.

profimedia

"Odgovornosti Livia so najbolj naravnane na Meto Hrovat, svetoval pa bo tudi drugim, bodo sodelavci, njihov glavni cilj je, da bi bile njihove tekmovalke najboljše," je še dejal Verdnik. Italijanski trener bo del slovenske ženske reprezentance za svetovni pokal za tehnični disciplini, ki jo bo tudi v sezoni 2021/22 kot odgovorni trener vodil Sergej Poljšak.

Poljšakova neposredna odgovornost bo vezana na Ano Bucik in Tino Robnik, del ekipe je tudi Ajdovka Andreja Slokar, ki bo tudi v novi sezoni sodelovala s trenerjem Boštjanom Božičem. Pred časom se je celo namigovali, da naj bi Magoni prevzel Andrejo Slokar, a so bile to le govorice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreja Slokar Fanpage (@teamslokar)

V ženski ekipi za hitri disciplini je najboljša slovenska smukačica Ilka Štuhec, ki sodeluje s švicarskim trenerjem Stefanom Abplanalpom.

Na tekmah svetovnega pokala se bosta priključevali tudi Maruša Ferk in Neja Dvornik, ki sicer nimata izpolnjenih pogojev za članstvo v prvi ekipi.

"Vsi programi, ki smo jih pripravili potekajo enotno, vsi smo pod eno streho, imamo jasno vizijo in strategijo, programi so prilagojeni individualnim potrebam tekmovalk in tekmovalcev. Želimo si narediti en velik uspeh na olimpijskih igrah. Tega smo si želeli že na svetovnem prvenstvu, bili smo blizu," je še dejal Verdnik.

"Najbolj sem vesel, da bomo imeli eno ekipo za svetovni pokal, da bodo vse punce pod eno streho. To je bil naš glavni cilj," je povedal vodja reprezentanc Janez Slivnik.

"Samo enotni smo lahko močni, najmočnejši po strokovni plati in po kakovosti tekmovalk," je nadaljeval Slivnik. Po njegovem mnenju gre za eno "najmočnejših trenerskih postav na svetu", ki bo poskrbela, da bo slovenska ženska ekipa "ena najmočnejših na svetu".