Novoletni skok v Savinjo

Novoletni skok v Savinjo (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
29. 12. 2012

Če si na prvi januar ne boste upali zaplavati v mrzli Savinji, vam tule vam ponujamo še druge športne aktivnosti, ki se bodo odvijale v času novega leta. Poskrbite zase in za svoje zdravje.

Tek dveh dežel

Prazniki so odlična priložnost, ko si lahko vzamete kakšno urico za miganje več kot običajno. Še več: na rekreacijo lahko odpeljete kar vso družino. Vpišite se na primer na tečaj teka na smučeh, ki jih v tem času na pretek na Pokljuki, na Rogli, Pohorju in v Ratečah, če pa ste s takimi smučmi že dovolj vešči, se 29. decembra prijavite na Tek dveh dežel, ki bo potekal na našem in italijanskem tekaškem poligonu v okolici nekdanjega mejnega prehoda Rateče. Dolžini bosta 7 in 21 kilometrov, proge pa bodo imele smučini za klasično in prosto tehniko.

Informacije: www.sdponca.si.

Nočni pohod z baklami

V novo leto boste lahko skočili tudi na nočnem pohodu z baklami iz Krmelja na Kamenško. Na silvestrovo bo zbor na parkirišču v Krmelju ob 22. uri, od tam pa vas bo na razgledni cilj pri zidaniškem turizmu Bregar čakala ena ura hoje.

Informacije: 041/259-637.

Po poteh pravljic

Na prvi novoletni večer se boste imeli priložnost sprehoditi po poteh grajskih pravljic na Frankolovem. Tamkajšnje pravljice o zakladih pod lindeškim gradom že stoletja krožijo med ljudmi in še vedno burijo duhove.

Začetek bo v graščinskem parku ob 17. uri, s svetilkami pa si boste ogledali slap Visoka voda, kjer so se nekdaj kopale grajske gospodične, se ustavili na dveh kmetijah odprtih vrat in se na golaž vrnili po treh urah lahke hoje.

Informacije: www.vojnik.si.

Skok v mrzlo Savinjo

Če si na prvi januar ne boste upali zaplavati v mrzli Savinji na Špici v Celju ali se s portoroške plaže vreči v morje, se 5. januarja raje odločite za plavanje v toplejši vodi zimskega kopališča Kodeljevo v Ljubljani.

Od pol tretje popoldne pripravljajo zanimiv plavalni program, z vsem dosegljivim in celo priporočljivim preizkusom plavalne kondicije v plavanju na 20 minut, boljši plavalci pa bodo svojo vzdržljivost lahko primerjali s štoparico, in sicer v tehnikah 50 prosto, 50 delfin, 800 prosto, 50 hrbtno, 50 prsno, 100 mešano, pripravili pa bodo tudi štafetno družinsko plavanje na 8 x 25 prosto.

Informacije: www.riba-drustvo.si.

Po Vipavski dolini

6. januarja nas vabijo v Vipavsko dolino, kjer boste spoznavali soseske in zanimivosti krajevnih skupnosti Cesta, Dobravlje, Skrilje in Vipavski Križ. Odhod z igrišča v Dobravljah bo ob 8.30, pohod pa bo z gostoljubnimi postanki trajal približno šest ur.

Informacije: www.tic-ajdovscina.si.

Srečno v novo leto in po pameti!

Foto: Športno rekrativni klub Celje

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri