Si lahko s plavanjem pridelam "radiatorčke" na trebuhu? (Sprašujem za prijatelja ...)

26. 7. 2021
Deli

Bomo torej z morja prišli s ploskim trebuhom? 

1 / 3
Profimedia

NAJ PLAVANJE ZAMENJAM ZA TREBUŠNJAKE?

Plavanju se poleti težko izognete in je odličen šport za vroče temperature, saj ne čutite vročine in potenja (vseeno se morate hidrirati!). Odlično bi bilo, če bi s plavanjem lahko oblikovali tudi postavo in za dobro formo poskrbeli kar na počitnicah. 

Pa plavanje zares lahko pomaga oblikovati "kvadratke" na vašem trebuhu?

Lahko, saj vključuje celo telo, ki ga poriva proti vodi. To spodbudi srčni utrip, okrepi vzdržljivost in pomaga pri vzdrževanju zdrave telesne teže. S plavanjem lahko okrepite noge, boke in zadnjico ter seveda zgornji del telesa. 

A ni tako preprosto. Po dveh tednih uživanja na morju (še) ne boste z dopusta prinesli oblikovanih trebušnih mišic. Plavanje morate kombinirati z drugimi aktivnostmi, kot je vadba za moč, da boste napredovali na vseh področjih. Ob tem poskrbite tudi za prehrano, saj poletni koktajli in sladice žal ne podpirajo vašega cilja.

Preverite tudi Teh 5 stvari bi morali znati in vedeti v svojih 20. letih ali pa "Kaj si želim, da bi vedela pred svojim prvim paničnim napadom" (kako je zares doživeti panični napad in kaj storiti)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ