Podjetje Under Armour razvilo zaščitno masko, ki hladi

Podjetje Under Armour razvilo zaščitno masko, ki hladi (foto: Promocijski material) Promocijski material
3. 8. 2020

Zaščitna maska morda ni obvezna povsod, a če spadate med bolj previdne, vam bo morda pisana na kožo maska, ki so jo posebej za športnike oblikovali pri ameriškem podjetju Under Armour.

Under Armour sportsmask zaščitna maska je namenjena za večkratno uporabo, je vodoodporna in poskrbi za maksimalno zračnost, pravijo pri podjetju.

Maska učinkovito ščiti pred širjenjem kapljic, ki se izločajo z dihanjem, kar je še posebej pomembno v zaprtih prostorih, kot so telovadnice in fitnes centri, pri športih, kjer je veliko telesnega stika ter ko treniramo v skupini.

Vendar med športno aktivnostjo ne otežuje dihanja, navajajo pri Under Armour.

Promocijski material

Seveda je pomembno, da maske nosimo vsi ter tako zmanjšamo širjenje virusa. Ali kot je povedal dr. Daniel Durand, vodja inovacij pri LifeBridge Health: »Nošenje maske je kot timski šport – zahteva sodelovanje vseh članov ekipe, da bi bili uspešni.«

Zaščitna maska, ki je zasnovana posebej za športnike …

Je oblikovana tako, da se dobro prilega obrazu – še posebej na predelu nosa, kjer oblika poskrbi, da zrak ne uhaja (zelo priročno za vse, ki nosite očala) – a ni pretesna, da bi motila.

Narejena je iz posebnih materialov v treh slojih:

  • Zunanja tkanina je lahka in ima zračne žepke, kar omogoča boljši pretok zraka.
  • Srednji sloj, t. i. open-cell pena, je prav tako dobro zračna, a učinkovito zadržuje vlago in znoj.
  • Notranji sloj, s t. i. UA Iso-chill tehnolgijo, poskrbi za hlajenje. Raztegljiva tkanina je poleg tega obdelana s posebno tehnologijo PROTX2, kar zavira rast bakterij na maski.
Promocijski material

Maska je na voljo v štirih velikostih: S, M, XL, XXL in trenutno le v črni barvi. Cena: 26,92 eur (na spletni strani proizvajalca).

Maska naj bi uničila virus COVID-19

Po navedbah proizvajalca naj bi PROTX2 uničil virus COVID-19, kot so pokazali laboratorijski testi, zdaj pa naj bi bila maska pregledana še s strani ameriške agencije za varstvo okolja, ki bo potrdila učinkovitost maske.

Več informacij o testih niso podali in kot navajajo, se učinkovitost maske pregleduje.

Upate sprejeti izziv za trebušne mišice, ki sta ga pripravila Cristiano Ronaldo in Bebe Vio?