Veliki test smuči 2019/2020

5. 12. 2019
Deli

Test smuči je letos potekal od 26. do 29. marca 2019 na smučišču Bad Kleinkircheim v Avstriji. 

Organizator: Gerhard Brüggler.

Vodja testa: Olimpijski zmagovalec Franz Klammer.

Razpoznavni znak: S črno prelepljene, nevtralizirane smuči.

Testni smučarji: Pisana druščina, sestavljena iz nekdanjih in aktivnih tekmovalcev, rekreativnih tekmovalcev, uživalcev na snegu, ljubiteljev smučanja po neurejenih smučiščih, prostih smučarjev, a tudi povsem običajnih smučarjev vseh starosti in ravni znanja.

Kategorije: Moške visokozmogljive, tekmovalne slalomske, moške vsestranske,  za vse terene, ženske visokozmogljive, ženske vsestranske, Prosto smučanje do širine 100mm, prosto smučanje nad širino 100mm, odprto nebo in pri vseh tudi lepotno tekmovanje SnowStyle.

Potek testiranja

WorldSkitest je slepi test, saj so vse smuči prelepljene s črnim trakom, na njih pa so nameščene vezi, namenjene izposoji. Testni smučarji zato ne vedo, katero znamko smuči ali celo model preizkušajo. Na zaprtem delu testne proge, tako imenovani menjalni postaji, vezi posameznemu smučarju prilagajajo neodvisni sodelavci servisne ekipe WorldSkitest.

Testni smučarji se z vsakim parom smuči po njim namenjeni, za druge zaprti progi, zapeljejo le enkrat, nato izpolnijo vprašalnik, na katerem s točkami od 1 do 10 ocenijo: obnašanje pri dolgem zavoju, obnašanje pri kratkem zavoju, oprijem robnikov, veselje do vijuganja in potreben napor. Na podlagi vprašalnikov na koncu izračunajo srednjo oceno, ki pomeni skupni rezultat.

Zaradi črnih smuči, izbrane in vsestranske mešanice različnih testnih smučarjev z različnimi stopnjami znanja in potreb ter tudi zaradi številnih preizkušenih modelov ima WorldSkiTest posebno težo.

Kaj pomenijo oznake

Zmagovalec testa - Znak za zmagovalca testa dobi smučka, ki je v svoji kategoriji dobila najvišjo povprečno oceno.

SnowStyle - V vsaki kategoriji so udeleženci testa izbrali po tri najlepše smuči, ki so označene z oznakami zlati, srebrni in bronasti SnowStyle. Smučka, ki je zmagala v absolutni konkurenci, prejme naziv SnowStyle leta.

Ocene testiranja

WorldSkitest podeljuje pisne ocene glede na dosežene povprečne številske ocene. Vse smuči s povprečno oceno nad 40,0 so odlične, med 35,0 in 39,9 zelo dobre in med 30,0 in 34,9 dobre.

Rezultati testiranja:

Ostale povezave:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"